Anlık Bildirim

Google'dan iş arama platformu: Hire

Google yeni bir iş arama platformunu kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Hire isimli platformun LinkedIn ve diğer iş arama platformlarına rakip olması bekleniyor.

Google'dan iş arama platformu: Hire Tam Boyutta Gör
 

İş arayan kişiler ve işverenleri bir araya getirmek için oluşturulan platformlara bir yenisi daha eklenecek. Google'ın tasarladığı ve kısa bir süre içinde kullanıma sunacağı Hire isimli platform ile şirketler, ihtiyaç duydukları pozisyonlar için iş ilanlarını paylaşabilecek ve kendilerine başvuru yapan uygun buldukları kişiler ile iş görüşmeleri yapabilecek.


Şimdilik resmi olarak tanıtılmayan platforma hire.withgoogle.com adresinden ulaşılabiliyor ancak herhangi bir işlem yapılamıyor. Google'ın platformdaki son düzenlemeleri de yapıp kısa bir süre sonra kullanıma sunması bekleniyor ancak uygulamayla ilgili birtakım kaygılar da bulunuyor. İlk olarak platforma giriş yapmak için Gmail hesabına sahip olmanın zorunlu olacağı ve Google'ın kişilerin bu hesabıyla bağlantılı olan verileri işverenlerle paylaşabileceğinden endişe duyuluyor.


Google ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve özel verilerin kesinlikle paylaşılmayacağını ifade etti. G Suite müşterilerinin işe alım sürecini daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olacak bir ürün olarak Hire'ı kullanıma sunacağını belirten Google; LinkedIn, Glassdoor ve Monster gibi iş arama platformları arasına katılan ilk sosyal medya şirketi değil. Geçtiğimiz aylarda Facebook da Messenger üzerinden iş başvurusu yapılacağını dile getirmişti ancak uygulamayı henüz hayata geçirmedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim