Anlık Bildirim

Google’dan popüler torrent sitelerine büyük darbe

Arama sonuçlarında torrent sitelerine de yer verdiği için korsan içerikleri desteklemekle suçlanan Google, yeni düzenlemeyle birlikte bu tür platformlara karşı son hamlesini yapmaya hazırlanıyor.
İnternetin korsan paylaşım merkezi olarak nitelendirilen torrent sitelerine karşı sürdürülen mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi yaklaşık bir ay önce telif hakları nedeniyle kapatılan Torrentz, What.cd ve Kickass Torrents gibi popüler platformların ardından devreye bu kez Google giriyor.

Uzun süredir özellikle Hollywood camiasıyla sorunlar yaşayan teknoloji devi, arama sorgularında torrent sitelerini de listelediği için korsana teşvik etmekle suçlanıyordu. Yakın zamanda ünlü film ve müzik yapım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle toplantı düzenleyen Google, algoritmada yapacağı değişiklik ile neredeyse tüm torrent sitelerini sonuçlardan kaldırmaya hazırlanıyor. Böylelikle artık sadece yasal bağlantılar kullanıcılara tavsiye edilecek.

İki taraf arasındaki görüşmeler hakkında detaylı bilgiler paylaşılmazken, İngiltere hükümetinin bu ortaklıkla önemli bir payı olduğu belirtiliyor. İngiliz parlamentosundan Baroness Buscombe ise anlaşmanın imzalandıktan sonra yaklaşık dört ay içerisinde yürürlüğe gireceğini belirtiyor. Kulislerde konuşulanlara bakılırsa Google torrent sitelerine uygulayacağı filtrelemeyi kademeli olarak tüm dünyada hayata geçirecek. Diğer taraftan her ne kadar artık torrent platformlarına Google aracılığıyla ulaşılamayacak olsa da, bu yaptırımın korsanın önüne geçmede etkili olmayacağı düşünülüyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5148 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, torrent ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim