Anlık Bildirim

Google'ın yapay zekasının Wikipedia'ya güvenmesi skandalla sonuçlandı

Arama devi Google, Wikipedia'nın sunduğu bilgilere güvenince, California Cumhuriyetçi Partisi'nin ideolojisini "Nazizim" olarak listeledi. Bu ilginç olayın detayları haberimizde.
İnternet dünyasının en büyük arama motoru Google'ın yapay zekası bu kez baltayı taşa vurdu diyebiliriz. Vice News'in haberine göre arama devi Google'ın yapay zekâsı California Cumhuriyetçi Partisi'nin ideolojisini "Nazizm" olarak göstererek büyük bir skandala yol açtı.

Google: Bu tip vandallıkları tespit edecek teknolojimiz var

Google'da herhangi bir arama yaptığımızda, konuyla ilgili bilgilerin Wikipedia'dan alınarak ekranın sağına kart şeklinde yerleştirdiğini biliyoruz. Featured Snippets adı verilen bu özellik Google'ın arama motoruna eklediği yapay zekânın bir ürünü ve çoğu zaman oldukça işimize yaradığı bir gerçek.
Geçtiğimiz hafta bir Wikipedia kullanıcısının California Cumhuriyetçi Partisi'nin sayfasına ideoloji olarak "Nazizm"i eklemesi, Google'ın arama sonuçlarındaki karta bu ibareyi de eklemesine yol açtı. Bir hafta boyunca görünen bu "Nazizm" ibaresinin Perşembe günü kaldırıldığı öğrenildi.
Google konuyla ilgili olarak: "Wikipedia'daki vandalizmin arama sonuçlarımızda görünmesine üzüldük. Arama sonuçlarını listelemeden önce bu tür kötüye kullanımları tespit eden sistemlerimiz mevcut ancak bazen hatalar olabiliyor ve bu da bunlardan biri." açıklamasını yaptı. ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Kevin McCarthy bu gelişmenin skandal olduğunu belirtirken, California Cumhuriyetçi Partisi'nin Google'a karşı nasıl bir tavır sergileyeceği ise henüz bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim