Anlık Bildirim

Opera Neon tarayıcı deneyimini değiştirmeye geliyor

Son dönemde Çinlilere satışı ile gündemde olan Opera tarayıcısı, yeni bir deneysel ürün üzerinde çalışıyor. Neon adındaki yeni tarayıcı farklı tasarım ve özellikleri ile dikkat çekiyor.

Tarayıcı pazarının önemli oyuncularından Opera, zaman zaman masaüstü olsun mobil olsun farklı tarayıcı konseptleri geliştiriyor ve kullanıcıların beğenisine sunuyor. Son olarak karşımıza Neon tarayıcısı çıktı.

Yeni Bir Deneyim

Opera Neon henüz konsept aşamada ve yepyeni bir tarayıcı deneyimi sunmayı amaçlıyor. Opera tarayıcısının temel aldığı Blink motoru üzerinde şekillenen Neon, bununla birlikte çok farklı bir tasarıma ve deneysel özelliklere sahip.

Geleneksel ana sayfa ve adres çubuğu dizilimi yerine Neon tarayıcısında baloncuk şeklinde yüzen kısayollar kullanıcıyı karşılıyor. Kullanıcı dilerse favori sitelerini baloncuk yaparak ana sayfaya yerleştirebiliyor. Dilerse de yeni bir sayfa açarak standart gezintisini yapabiliyor. Sekmeler yan tarafta yine baloncuk olarak yer alıyor.

Deneysel Özellikler

Fizik motoru barındıran Neon baloncuklara gerçek ağırlık kazandırıyor. Sık kullanılan baloncuklar sayfada daha çok öne çıkarılıyor.

Tarayıcıda dikkat çeken diğer bir özellik ise bölünmüş ekran. Aynı anda bir favori sitenizi açarken hemen yanına bir eklenti sekmesi örneğin Facebook Messenger açabiliyorsunuz. Sitenizde aldığınız ekran görüntülerini kolay bir şekilde Messenger üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

Diğer taraftan videolar ayrı bir pencerede oynatılabiliyor. Yine sayfalarda çalan müzik ve videolar için ayrı bir oynatıcı paneli oluşuyor ve buradan takip etmek kolaylaşıyor. Neon tarayıcısı hali hazırda denemeye sunuldu ancak tam olarak ne zaman nihai sürüme ulaşacak bilinmiyor. Opera’nın kullanmayı istediği özellikleri burada deneme sürecine açıp sonrasında asıl tarayıcısına entegre edeceği konuşuluyor. Yani bir nevi sandbox olacak.

 İndirme bağlantısı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9888 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
opera, opera neon ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim