Anlık Bildirim

Popüler birçok dizi izleme sitesi erişime engellendi

Akşam saatlerinde dizi izleme siteleri teker teker Türkiye’den erişime kapatılmaya başlandı. Özellikle yabancı dizilerin yer aldığı birçok platforma şu sıralar mahkeme kararıyla giriş yapılamıyor.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından alınan bir kararla aralarında DiziBOX, Dizipub, DiziLAB ve Dizimag gibi popüler sitelerin de yer aldığı birçok adrese erişimin engellendiği belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre kararın telif hakları ihlali kapsamında uygulandığı ve çıkarılan mahkeme kararıyla izinsiz yayın kapan, diğer bir deyişle korsan sınıfına giren adreslere erişimin engellendiği ifade ediliyor.
Netflix ve Amazon Prime Video'nun ülkemizde hizmet vermeye başlamasıyla yayın hakları konusunda kapsamlı bir mahkeme sürecinin başlatılacağı kulislerde konuşuluyordu. Görünüşe bakılırsa popüler birçok dizinin Türkiye'deki yayın haklarını elinde bulunduran dijital içerik izleme platformları ilgili birimlere gerekli başvurularda bulundu.
Kapatılan web sitelerine giriş yapmak isteyen kullanıcılar "Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi mahkeme/savcılık kararı ile erişime engellenmiştir." yazısıyla karşılaşıyorlar. Biz de farklı internet sağlayıcılarından yaptığımız testlerde bahsi geçen erişim engeliyle karşılaştık. Detaylar netlik kazandıkça buradan aktarmaya devam edeceğiz...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30847 kez okundu.
63 kişi, toplam 69 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, erişim engeli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim