Anlık Bildirim

Türkiye’de e-ticarete ayda 9 milyar lira

Ülkemizde elektronik ticarete ayrılan pay her geçen gün artıyor. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre yılın ilk 9 ayında 83 milyar lira harcama gerçekleşti. İşte detaylar:

Türkiye’de e-ticarete ayda 9 milyar lira Tam Boyutta Gör

Türkiye’de alışverişte e-ticaretin ağırlığı yükseliyor. Özellikle mobil cihazlardan da alışverişlerin etkin rol oynaması, rakamların artışını körüklüyor. BKM verilerine göre bu yılın ilk dokuz aylık döneminde 2015 yılının aynı sürecine kıyasla e-ticaret harcamaları %23 artarak 82 milyar 986 milyon lira seviyesine ulaşmış.

İşlem sayısı ise %14 artarak 271 milyon 670 bin adete ulaşmış. Elektronik alışverişinin ciddi bir oranı temsil ettiği e-ticaret sektöründe kur farkının etkisi de bu rakamlardan açıkça görülebiliyor. Geçen yıl toplam 12 aylık dönemde ulaşılan rakam 92 milyar lira olarak gerçekleşmişti.

Yurtdışı Alışverişlerin Oranı Yükseliyor

9 aylık dönem için toplam rakamda yurt içi alışverişler 50.3 milyar lira seviyesine yükselmiş durumda. Yani yapılan e-ticaret alışverişlerinin 32.6 milyar liralık kısmını yurtdışı e-ticaret siteleri üzerinden alışverişler oluşturmuş. Geçen yılın toplamında yurtiçi alışverişler 55.4 milyar lira olarak gerçekleşmişti. Yurtdışı rakamı ise 36 milyar lira seviyesinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim