Anlık Bildirim

Türkiye’de tor ağına erişim engellendi!

Türkiye’de anonim tor ağında ve Tor Browser’da erişim engellendi. VPN servislerinin kısıtlanması talebi doğrultusunda yasağa entegre olmaya çalışan servis sağlayıcılar ilk adımları atıyor.

Türkiye’de tor ağına erişim engellendi! Tam Boyutta Gör

Kullanıcılara anonim iletişim imkânı sağlayan Tor ağı, ülkemizde yasaklanıyor. Bir süredir konuşulan bazı ticari VPN hizmetlerinin kısıtlanması kararının ardından Tor erişiminin de operatörler tarafından kısıtlanmaya başlandığı ortaya çıktı. An itibariyle TOR ağına ve Türkiye’den resmi tor sitesi www.torproject.org adresine erişim sağlayamıyorsunuz.

5 Aralık’tan bu yana internet servis sağlayıcılara bazı VPN servislerinin de engellenmesi için yazı gönderildiği söylenmişti ancak an itibariyle bir çok VPN servisinin çalışır durumda olduğunu görüyoruz. Özellikle birçok kullanıcının aktif olarak tercih ettiği Opera VPN, sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.

Özellikle sosyal ağlardaki kısıtlamaların etkin olarak uygulandığı dönemlerde ülkemizde VPN kullanımının ciddi anlamda yükselişe geçtiğini biliyoruz. Son zamanlarda ise sadece VPN değil TOR ağının Türkiye’den ciddi bir ilgi görmeye başladığı istatistiklere de yansımış durumda. Grafikte de görülebileceği üzere son dönemde Türkiye’den TOR’a bağlanan kullanıcılar ciddi bir artış göstermiş. Yasaklama ile birlikteyse grafik aşağı yönlü bir seyre dönmüş durumda.

Bazı kullanıcılar ise dün geceden bu yana bazı VPN servislerinin hizmet vermediği iddiasında. Biz yaptığımız testlerde bir aksama ile karşılaşmadık. Sizler yaşadığınız veya farkettiğiniz engellemeleri DH kullanıcıları ile paylaşın.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
50295 kez okundu.
45 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tor, tor engelleme ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim