Anlık Bildirim

Uber’den şehir içi trafik verileri konusunda yeni servis: Movement

Ülkemizde şu sıralar sıkıntılı günler geçiren kişisel taksi uygulaması Uber, şehir içi trafik yoğunluğunun ücretsiz şekilde takip edilmesini sağlayan yeni servisi "Movement"ı duyurdu.
Son dönemde hakkında çıkan haberlerle Türkiye’de sık sık gündeme gelen Uber, "korsan taşımacılık" suçlamalarıyla mücadele ederken diğer taraftan kullanıcı deneyimini arttıracak yeniliklerine de hız kesmeden devam ediyor. Son olarak trafik verilerinin takibi için "Movement" isminde yeni bir servisi hayata geçiren platform, yollardaki yoğunluk hakkında ücretsiz bilgi veriyor.
Sistemin çalışma mantığı ise oldukça basit. Uber araçlarından edinilen trafik bilgileri hazırlanan web sitesi üzerinden paylaşılıyor. Böylelikle kullanıcılar günün herhangi bir saati için hangi yolların boş olduğunu, hangi güzergah üzerinde trafik sıkışıklığı yaşandığını öğrenebiliyorlar. Üstelik saat, gün, hafta ve bölgesel bazda filtreleme yapabilmek de mümkün.
Şimdilik sadece Sydney, Boston ve Washington DC’de trafik ölçümü yapabilen "Movement"ın önümüzdeki dönemlerde Uber’in hizmet verdiği diğer tüm şehirlere yayılması bekleniyor. Dilerseniz Uber Movement'ın tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim