Anlık Bildirim

Youtube, Twitch reklamı yapan kanalları kapatıyor

Youtube'un, en büyük rakiplerinden biri olan canlı yayın platformu Twitch'in reklamını yapan kullanıcıların kanallarını kapattığı ortaya çıktı. Gelişmenin detayları haberimizde.
Youtube ve Twitch arasındaki rekabet gittikçe sert bir hal almaya başladı. Gelen haberlere göre Youtube kanallarından, Twitch akışlarının reklamını yapan Youtuber'ların kanalları habersiz olarak kapatılıyor. Bu ilginç olay mağdur kullanıcıların attıkları Tweet'lerle ortaya çıktı.

Youtube: Bu durum içerik politikalarımıza aykırı

İçerik oluşturucularına ve yayıncılara video çekmek için çeşitli araçlar sunan bu iki rakip platform arasındaki çekişme farklı bir boyuta taşınmış durumda. Twitch platformundaki yayınlarının kısa tanıtımlarını Youtube hesaplarında paylaşan ünlü Youtuber'lar, hesaplarının kapatılması ile sarsıldılar. Surny, Linus Tech Tips ve Aztrosizt son zamanlarda bu sorunu yaşayan YouTube içerik oluşturucularından sadece birkaçı.

Fazlasıyla kanalın etkilendiği bu durum Twitter'da tepkilere neden oldu ve Youtube'un bu olayla ilgili bir açıklama yapması istendi. Bu serzenişlere kayıtsız kalamayan Youtube ise, bu durumun politikalarını ihlal ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Oluşturduğunuz içeriğin ana amacı, kullanıcıları Youtube'dan başka bir siteye yönlendirmekse bu içerik politikalarımızı ihlal ettiğiniz anlamına geliyor. Twitch yayınlarınızla ilgili içerikler oluşturabilirsiniz ancak bu içeriğin tek amacı Twitch sayfasına yönlendirmek ise bu durum içerik politikalarımızı ihlal ediyor."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim