Anlık Bildirim

İnternet sitelerine ve oyunlara “kamu spotu” geliyor

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu tarafından oluşturulan taslak rapor yayınlandı. Sosyal medya platformlarında, web sitelerde ve videolarda kamu spotu yayınlanması planlanıyor.

İnternet sitelerine ve oyunlara “kamu spotu” geliyor Tam Boyutta Gör

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda taslak rapor hazırlandı. Madde bağımlılığına karşı internet ve oyunlarda uyarıcı içerikler yayınlanacak

Komisyon tarafından oluşturulan tasarıda sadece televizyonda değil, gençlerin vakit geçirdiği diğer platformlarda da uyarıcı içeriklerin kullanılması sağlanacak.

Geniş kitlelerin ziyaret ettiği internet siteleri, internet oyunları, online alışveriş siteleri ve sosyal medya fenomenlerinin hesaplarına zorunlu videoların yerleştirilmesi için çalışma yürütülecek. İnternet sitelerindeki minik oyunların yükleme ekranına koyulması için 5 ile 10 saniye uzunluğunda reklam veya kısa filmler hazırlanacak. İnternet üzerinden oynanan oyunlara ek olarak bilgisayar oyunlarına da uyarılar eklenecek.


Madde bağımlılığının zararının anlatılması için YouTube fenomenleri üzerinden mesaj verilmesi sağlanacak. Gençlerin ilgisini çeken kişilere ulaşılacak ve birlikte içerik üretilecek.

Madde bağımlılığına karşı uyarıcı içeriklerin yanında sosyal medya üzerindeki içeriklerin denetimi arttırılacak. Gençlerin internet üzerinden uyuşturucu maddeye erişiminin önlenmesi sağlanacak. Komisyon tarafından hazırlanan tasarının hangi maddelerinin hayata geçirileceği ve çalışmaların ne zaman başlayacağı bilinmiyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5033 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, tbmm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim