Anlık Bildirim

Lucasfilm deepfake kullanan YouTuber'ı işe aldı

Dizi ve film karakterlerine yaptığı deepfake yüz editlerini kendi YouTube kanalında paylaşan Shamook yaptığı işte o kadar iyiydi ki kendisine Industrial Light and Magic'te bir iş buldu.

Shamook isimli YouTube kanalı özellikle The Mandalorian 2. sezon finaline yaptığı deepfake yüz editi videosuyla öne çıkmıştı. YouTube'da 3 milyondan fazla izlenen video o kadar başarılı bir şekilde editlenmişti ki YouTuber kendisine bu alanda bir iş buldu.

Shamook profilindeki iş tanımını : "Senior Facial Capture Artist."(Kıdemli Yüz Yakalama Sanatçısı) olarak güncelledi.

Shamook yaptığı açıklamada, "Bazılarınızın zaten bilebileceği gibi, ILM/Lucasfilms ekibine katıldığımdan dolayı YouTube'a yeni içerik yükleme fırsatım olmadı. Oryantasyonumu tamamladım ve tekrar video yüklemeye başlayacağım." dedi.

Lucasfilm işe alımı onayladı

Lucasfilm yaptığı açıklamada, "[Industrial Light and Magic] her zaman yeni yetenekli ekip arkadaşları arayışındadır ve Shamook isimli online sanatçıyı işe aldık." dedi.

ILM son dönemlerde makine öğrenimi ve yapay zeka alanında oldukça fazla yatırım yapıyor. Bu alandaki gelişmelerin korkunç derecede hızlı bir şekilde ilerlediğini söylüyor.

Deepfake yapay zeka kullanarak videolardaki yüz ve ses tanımlarını değiştirip, videodaki kişilerin yüzlerini farklı yüzlerle değiştirebiliyor ve videolara entegre edebiliyor. Shamook, The Irishman firmini de düzeltmişti.

Yaptıkları işleri en iyi şekilde yapmak için elinden geleni yapan insanlar her zaman fark ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim