Anlık Bildirim

Web Sitelerinde En sık Yapılan SEO Hataları

Bilindiği gibi önceki yıllarda işe yarayan seo taktiklerinin artık verimli olmamasının nedeni arama motorlarının, sıralama algoritmalarını sürekli olarak geliştirmesidir.

Web Sitelerinde En sık Yapılan SEO Hataları Tam Boyutta Gör

Bilindiği gibi önceki yıllarda işe yarayan seo taktiklerinin artık verimli olmamasının nedeni arama motorlarının, sıralama algoritmalarını sürekli olarak geliştirmesidir. Bu hız SEO trendlerini takip etmeyi de zorlaştırmaktadır. Dahası web sitelerinin insanlar için ve arama motorları için optimize edilmesi konusunda aradaki dengeyi kurmayı zorlaştırmaktadır. Bu nedenle de site sahiplerinin, anahtar kelimeler, rakip analizi hatta hosting gibi en önemli konularda bile hatalar ve yanlış tercihler yapması söz konusu olabilmektedir.

Web sitelerinin arama motorlarında daha iyi sıralamalar alması için yapılan en yaygın hatalardan biri alakasız anahtar kelimeler kullanarak potansiyel müşterilere ulaşmaya çalışmaktır. Oysa potansiyel müşterileri hedeflemek amacıyla direkt, kesin anahtar ifadeler seçilmeli, rastgele konularda içerik oluşturulmamalıdır.

Çoğu kişi, anahtar kelimelerin arama hacmi ne kadar yüksekse, trafik alma şansının o kadar yüksek olduğunu düşünür, ancak bir kelime yeterince popülerse, rekabet o kadar zordur, büyük markalar bu konuda zaten yazmıştır yani zirveye çıkmak için büyük çaba sarf etmeniz gerekir. Yolun başında, zorluk seviyesi düşük veya orta olan anahtar kelimeleri seçmek bu yüzden mantıklıdır.

Ayrıca hedef anahtar kelimeleri çok fazla kullanmanın iyi fikir olmadığı, bunun kullanıcı deneyimine zarar vereceği, sıralamada işe yaramayacağı, içeriğinizin spam gibi algılanmasına neden olacağı ve tüm SEO stratejinizi mahvedebileceği bilinmelidir.

Başlık etiketleri ve meta açıklamalar, arama motorlarına sayfanızın içeriği hakkında bilgi sağlayan ve sıralamanızı kolaylıkla yükseltmenize yardımcı olabilecek ögelerdir. SERP’de gösterilirler ve insanların sayfanızı ziyaret etme kararını etkilerler. Bu nedenle sayfanın amacına yönelik başlık ve açıklamalar kullanılmalıdır.

Arama botlarının bir oturumda taradığı sayfaların sayısı ve kalitesi site yapınıza bağlıdır. Site yapısı optimize edilmezse, botlar en önemli ve kaliteli içeriği bulamayabilir. Bu nedenle site mimarinizi aşağıdakileri dikkate alarak düzenlemeniz önerilir:

  • Arama motorlarının sitenizin sıralanmasını istemediğiniz sayfaları dizine eklemesini engellemek için robots.txt dosyasını oluşturun.
  • URL yapısına dikkat ederek arama motorlarının sitenizin yapısını daha iyi anlamasına yardımcı olmalı, mantıksal olarak gruplandırılmış sayfa hiyerarşisi oluşturmalısınız.
  • Dahili bağlantılardan yararlanın, bunlar eski gönderilerinizin görünürlüğünü artırma noktasında önemlidir ve kullanıcıların sitenizdeki farklı sayfalar arasında dolaşmasını kolaylaştırır.
  • Görsellerinizi optimize etmemek, sayfa hızınızı düşürebilir, boyutlarını sınırlamanız önerilir. Ayrıca görsel alt metinleri arama motorlarının görsellerinizde neyin tasvir edildiğini anlamasına yardımcı olduğundan ilgili arama sonuçları için avantaj elde edilmesini sağlar.

En sık yapılan SEO hatalarından biri de yinelenen içeriktir. Bu, arama motorlarının hangi sayfayı indeksleyeceğine karar verememesine hatta bu içeriklerin arama sonuçlarında gösterilmemesine neden olabilir. Bu durumda orijinal içerikli sayfalara 301 yönlendirmesi yapabilir, orijinal sayfanıza ‘rel canonical’ etiketi yerleştirebilir böylece arama motorlarının dizine eklemesi için öncelikli sayfa sürümünü belirleyebilirsiniz.

Kopyalanan içerik, arama motorları tarafından tespiti kolay ve cezalandırılmalara neden olabilen bir diğer hatadır. Site sıralamanızı iyileştirmek ve yeni ziyaretçilerle etkileşime geçmek için benzersiz, güncel ve gerçekten kaliteli içerik oluşturmanız önerilir.

Düzenli rakip analizini görmezden gelmek de en yaygın seo hataları arasındadır. Pazar sürekli büyüdüğünden bugünün rakipleri dün ile aynı olmayabilir bu nedenle Serpstat, Ahrefs veya SEMrush gibi araçları kullanabilir, stratejinizde uygulayabileceğiniz yeni şeyler bularak ve rakip oyuncuların yaptığı hataları fark ederek yol alabilirsiniz. Kullandıkları anahtar kelimelere, backlink aldıkları sitelere, meta etiketlerine, oluşturdukları site yapısına, ana trafik kaynaklarına dikkat etmeli ama rakiplerinizi asla kopyalamamalısınız. Rakip analiziyle bulduğunuz bilgileri, pazarlama stratejinizi geliştirmeye yönelik fikirler oluşturmaya yardımcı olması için kullanmanız önerilir.

Uzman Görüşü

Web Sitelerinde En sık Yapılan SEO Hataları Tam Boyutta Gör

SEO stratejinizi daha verimli hale getirmenin yolları düzenli olarak araştırılmalıdır. Ancak anahtar kelime optimizasyonu ve içerik geliştirme gibi süreçlerde en önemli faktörlerden biri olan sayfa hızı gözden kaçabilir. Bu, ciddi sonuçlar doğurabilecek önemli bir SEO hatasıdır. İnternet kullanıcıları sitelerin yüklenmesi için uzun süre beklemektense, sayfayı görmeden arama sonuçlarına dönmeyi tercih etmektedirler. Google da yaklaşık 10 yıldır sayfa hızını sıralama faktörü olarak dikkate almakta ve son 4 yıldır da mobil arama sonuçları için mobil sayfa hızını dikkate almaktadır. Bu nedenle site hızında en büyük belirleyicinin hosting olduğu gerçeği ile hareket etmek önemlidir.

Turhost olarak, her yıl olduğu gibi 2022 yılı için de en yeni teknolojileri ve en güçlü donanımları dahil ettiğimiz domain, hosting ve sunucu kiralama çözümlerimizdeki yüksek hız ve güvenlik yapılandırmalarımızdan yararlanmanızı diler, seo stratejinizde site hızının önemini küçümsememenizi öneririz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim