Anlık Bildirim

Windows 11'in, Windows 10'dan ne gibi farklar sunacağı detaylandı: Büyük geliştirmeler geliyor

Microsoft, 5 Ekim'de çıkış yapacak Windows 11 için yeni bilgiler paylaştı. Sistemin geliştirmelerini ve hızlandırma sunulan özellikleri açıklayan şirket, kullanıcı deneyimini arttıracak.

Windows 11'in yeni özellikleri açıklandı: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Microsoft, 5 Ekim’de çıkış yapacak Windows 11’in Windows 10’dan ne gibi farklılıklar taşıyacağını paylaştı. Yeni işletim sistemi, bu zamana kadar yapılmış Windows’lar içinde güvenlik konusunda en optimize olan sistem olacak. TPM 2.0 sayesinde güvenlik güncelleştirmelerine erişimi olmayan kullanıcılar için de güvenlik sunarken, önemsiz uygulamaların kaynak tüketimini oldukça azaltacak.

Sistem verimliliği artıyor

Şirket, ön planda çalışacak uygulamalar da performans ölçeklendirilmesine olanak tanırken, CPU ağır iş yükü altında olsa bile performans sağlanabilecek. Sonradan açılan uygulamalar için kaynakları otomatik olarak paylaştıran yeni işletim sistemi, bellek üzerinde yüzde 30 oranında tasarruf sunacak.

Windows 11'in yeni özellikleri açıklandı: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Microsoft, Intel’in yeni çıkacak 12.Nesil ailesinde bulunan hibrit çekirdek mimarisi içinde optimizasyon sunuyor. ''Performans'' ve ''Verimlilik'' sağlayacak çekirdeklerin uyumlu bir şekilde çalışacağını söyleyen şirket, yeni mimarileri destekleyecek.

Geliştirilmiş uyku özelliği

Tüm bunlara ek olarak şirket, donanımların özel bir açma dizisine sahip olmasıyla beraber uygulama önceliğini koruyan uykudan devam mekanizmasını da geliştiriyor. Windows 11, uyanma durumuna geçerken devam sürelerini yüzde 25 oranında azaltırken, Windows Hello’nun kimlik doğrulama süresini yüzde 30 oranında düşürecek. ''Her zaman açık'' ismi ile bu özellik Windows 11 sertifikalı PC’lerde telefonlar kadar hızlı tepki verilmesi sağlanacak.

Windows 11'in yeni özellikleri açıklandı: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

İşletim sisteminin toplam disk alanını azaltmak için de çalışan şirket, yerleşik uygulamaların ilk başlatma sırasında web üzerinden veya sıkıştırılmış halde açılmasını sağlayacak. Bununla beraber dahili uygulamaların arka plan etkinliği en aza indirilecek ve güncelleme sırasına alınmayacak.

Windows 10'da gördüğümüz senede iki defa paylaşılan güncelleme seçeneği yerine tek büyük güncelleme sistemine geçen şirket, Windows 11 ile beraber TPM 2.0 ve Ryzen 2000/ Intel 8.Nesil üstü işlemcilere sahip kullanıcılara akıcı bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24370 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 11, Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim