Anlık Bildirim

Windows PC'mize Mac OS X yükleyelim : ) Sonunda gerçek oldu...

Uzun çabalardan sonra nihayet x86 cephesi Windows kullanıcılarının hep tema ya da stillerle kendisine öykündüğü Mac OS'u (Macintosh İşletim Sistemi) yavaş da olsa Windows PC'ler üzerinde çalıştırmayı başardı.

Başarı PearPC adlı emülatörü yazanlara ait. Bugüne kadar Mac işletim sistemlerinin emülasyonunu geciktiren Apple'ların Power PC adındaki RISC mimarisindeki işlemcileri kullanmaları ve bunu x86 donanımında taklit etmenin büyük zorluğu oldu.

PearPC, 0.1 sürümüyle beraber Mac OS X'in yüklenebilmesini olanaklı kılıyor yalnız giriş seviyesi bir Mac'e göre her şey 40 kat daha yavaş çalıştığından sırf kurulum bile sisteminizin gücüne göre 5-6 saat alabiliyor. Üstelik bu sürenin sonunda tüm çabanızın boşa gitmeyeceğinin de garantisi yok !

Üstelik bilinen bazı bug'lar yüzünden en azından şimdilik Windows'unuz altındaki : ) Mac OS X'inizi de tam anlamıyla kullanamayabiliyorsunuz (Finder, Dock, vb. ile ilgili sorunlar var)

Tün bunlara rağmen gerçek değişmiyor: PearPC projesinde emeği geçen herkes gerçekten büyük bir iş başarmış durumdalar ve yeni geliştiricilerin de yardımıyla daha da ilerleyecekler.

Bu arada PearPC'nin Linux sürümü sayesinde aynı keyfi Linux kullanıcılarına da yaşattığını da ekleyelim.

Eğer PearPC'yi denemek isterseniz lisanslı MacOS X'e sahip olmanız gerektiğini ve Internet üzerinde pek çok resimli adım adım rehberin yer aldığını unutmayın !

» OSNews

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim