Anlık Bildirim

Microsoft, Meltdown ve Spectre açıklarını yamamaya devam ediyor

Microsoft, Meltdown ve Spectre güvenlik açıklarına karşı dünya genelindeki bir milyardan fazla bilgisayarı korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirket yeni güncellemeler yayınladı.
Microsoft işletim sistemi ve işletim sistemi bileşenlerindeki güvenlik açıklarına yönelik güncellemelerin yanı sıra Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 için Meltdown ve Spectre donanım kusurları için yeni yamalar yayınladı.
İlk olarak Windows 10'dan başlayacak olursak; hatırlarsanız şirket geçtiğimiz günlerde Skylake işlemciye sahip Fall Creators Update (sürüm 1709) yüklü sistemler için Spectre Varyant 2 güvenlik açıklarına yönelik Intel mikrokod yamalarını içeren güncellemeler yayınlamıştı.
Mart 2018 Salı Yamaları ile Microsoft, güvenlik güncellemelerini Kaby Lake ve Coffee Lake işlemcileri kapsayacak şekilde genişletti. Dolayısıyla artık en yeni nesil Intel işlemcilere sahip Windows 10'lu sistemler yamanmış oldu.
İşletim sisteminin yalnızca en son sürümü (şu anda Fall Creators Update sürüm 1709) bu yamaları alabiliyor. Güvenlik açıklarına karşı yamanan işlemcilerin tam listesine buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Windows 7 ve 8.1 için de güncelleme geldi

Microsoft ayrıca Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemlerinin x86 sürümleri için de Meltdown ve Spectre açıklarının etkisini azaltacak güncellemeler yayınladı. Yazılım devi önümüzdeki aylarda Salı Yamaları sunulurken daha fazla güncellemenin gönderileceğini söyledi.
Kullanıcıların şu anda Windows Update aracılığıyla erişilebilir durumda olan güncellemeleri en kısa zamanda yüklemeleri öneriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim