Anlık Bildirim

 

Shadow Brokers isimli hacker grubu tarafından geniş kitlelere duyurulan NSA hack araçları sızıntısı, Microsoft’un paylaştığı bilgilere göre artık Windows işletim sistemlerini hacklemek amacıyla kullanılamıyor. Dün Edward Snowden ve Hacker House’un kurucusu Matthew Hickey tarafından sosyal medya üzerinden duyurulan sızıntı, söylentilere göre güncel Windows 10 da dahil Windows’un tüm sürümlerinin hacklenmesini sağlayan araçlara sahipti. Olayın gündeme gelmesinin ardından çeşitli kaynaklara konuyu araştırdıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft, sızıntılardaki araçların faydalandığı açıkları çoktan kapattıklarını duyurdu.

Olayla ilgili açıklamalar yapan Microsoft, Snowden’ın kişisel Twitter hesabı üzerinden duyurduğu gibi NSA’in kendilerini açıklarla ilgili olarak uyarmadıklarını doğruladı. Ancak güvenlik araştırmacısı olan “grupq” NSA’in bazı açıklarla alakalı olarak Microsoft’u uyardığını iddia etti. Buna rağmen Microsoft’un sitesinde tüm açıklarla ilgili (örneğin MS17-010) uyarılar almadıkları net bir şekilde görülüyor.

Şubat ayında “Patch Tuesday” olarak bilinen güvenlik güncellemelerini bir son dakika hatası nedeniyle ertelediğini duyuran Microsoft’un, NSA sızıntısında yer alan birçok açığı kapatmak adına böyle bir karar aldığı düşünülüyor.

 

Microsoft, desteklenen tüm Windows sürümlerindeki güncellemeleri kontrol ettiğini ve açıkların kapatıldığını doğruladı, fakat bu açıklama desteklenmeyen Windows sürümlerinin (XP, Vista gibi) hala tehlikede olabileceğini gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3212 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, nsa ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim