Anlık Bildirim

Microsoft, "Not Defteri"ndeki 33 yıllık sorunu nihayet çözdü

Yazılım devi Microsoft, Note Defteri'nin ilk sürümünden bu yana devam eden Unix, Linux ve macOS dosyalarının görüntülenme uyumsuzluğunu giderdiğini açıkladı. Önemli gelişmenin detayları haberimizde.
Microsoft, 1985'ten bu yana devam eden Not Defteri'ndeki görüntüleme uyumsuzluklarını giderdiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan geliştirici konferansında duyurulan bu müjde Unix, Linux ve macOS kullanıcıları tarafından deyim yerindeyse sevinçle karşılandı. Peki Not Defteri'ndeki bu 33 yıllık sorun neydi? Lafı fazla uzatmadan detaylara geçelim.

Microsoft: Sorunu çözdüğümüzü açıklamaktan heyecan duyuyoruz!

Windows'un Not Defteri'nde örneğin bir Unix dosyasını açtıysanız, programın tüm karakterleri tek satır olarak algılayıp bir karmaşa yarattığına şahit olmuşsunuzdur. Bunun nedenini, Not Defteri'nin sadece Windows Bitiş Noktası (EOL) karakterlerini içeren metin belgelerini desteklemesi olarak açıklayabiliriz. Bu da Unix, Linux ve macOS dosyalarının doğru bir şekilde görüntülenememesine neden oluyor.
Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre Not Defteri'nin, gelecek bir güncelleme ile artık Unix / Linux satır sonlarını (LF) ve Macintosh satır sonlarını (CR) da destekleyeceği duyuruldu. Not Defteri ile oluşturulan dosyaların varsayılan olarak Windows satır sonlarını (CRLF) kullanacağını belirten yetkililer, diğer satır sonlarını destekleyen dosyaların görüntülenmesinde ise herhangi bir sorun olmayacağını belirtiyorlar. Ayrıca Microsoft'un blogunda, bu görüntüleme seçeneğine devam etmek isteyen kullanıcılar için çeşitli çözümler de sunuluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11852 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim