Anlık Bildirim

Microsoft, Outlook'taki "J" hatasını 7 yıl sonra düzeltti

Microsoft Outlook kullanan biriyle yazışanlar gelen e-postaların garip bir şekilde "J" harfiyle bittiğini görmüş olmalılar. Yazılım devi posta istemcisindeki "gülen yüz emojisi" sorununu düzeltti.
Şimdiye kadar Microsoft Outlook kullanan biriyle e-posta alışverişi yaptıysanız ve yazışmalarınızda gülen yüz ifadesi yer aldıysa, uzun yıllardır rahatsızlık veren "J" hatasından haberdar olmalısınız.
Bahsi geçen sorun, yaygın olarak ":)" olarak bilinen gülen yüz ifadesinin, Microsoft Outlook'u etkileyen garip bir uyumluluk sorunu nedeniyle "J" harfi haline dönüştürülmesinden ibaret.
Şirket geçenlerde bunun Microsoft Outlook'un J harfini gülen yüz emojisine çevirmek için kullandığı Wingdings fontundan kaynaklandığını doğruladı. Yani Microsoft Outlook kullanıyorsanız gülen yüz ifadesini görüyordunuz. Bu yazı tipi ailesini desteklemeyen Gmail ve iOS Mail gibi diğer üçüncü taraf e-posta istemcilerinde ise garip bir J harfi görünüyordu.

Hata 7 yıl sonra düzeltildi

Microsoft ilk olarak 2010 yılında ortaya çıkan bu sorun için (7 yıl sonra olsa da) bir düzeltme yayınlamış durumda. Artık bu tür emojileri tanıyan diğer e-posta uygulamalarında gülen yüz emojisi doğru bir şekilde gösterilebiliyor. Ancak güncellemenin tamamen kullanıma sunulmasının yıl sonunu bulabilir.
Yazılım devi ayrıca Outlook'un diğer e-posta hizmetlerindeki emojileri görüntüleme işlevini de geliştirmiş durumda. Şirket şu anda bu özelliğin müşterilere sunulduğunu ve önümüzdeki yıl tamamlanacağını söylüyor. Tüm özellik güncellemelerinde olduğu gibi, bu güncellemeler de Office 365 müşterileri için geçerli olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5094 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
emoji, hata ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim