Anlık Bildirim

Microsoft, Skylake işlemcili sistemler için Intel'in Spectre yamalarını yayınladı

Yazılım devi Microsoft, Windows 10 Fall Creators Update çalıştıran Skylke işlemcili sistemler için Intel'in Spectre yamalarını yayınaldı. Güncellemelerin elle indirilip kurulması gerekiyor.
Microsoft, Fall Creators Update (sürüm 1709) çalıştıran ve Skylake işlemciye sahip Windows 10'lu cihazlar için yeni güvenlik güncellemeleri yayınladı.
KB4090007 olarak gelen yeni mikrokod güncellemeleri, Intel tarafından geliştirilen geçerliliği onaylanmış yamaları temel alıyor. Microsoft ilk başta sadece Skylake işlemciler bu firmware güvenlik güncellemelerini alıyor gibi görünse de, gelecekte daha fazla sayıda işlemcinin bu yamaları alacağını söyledi.
Yazılım devi diğer yongalara yönelik güncellemelerin Intel tarafından kullanılmaya hazır hale getirildiklerinde yayınlanacağını belirtti. Meltdown ve Spectre açıkları Ocak ayının başında ortaya çıktığında işlemci açıklarının etkisini azaltmaya yönelik ilk güncellemeyi Microsoft yayınlamıştı.

Güncellemelerin elle indirilmesi gerekiyor

Intel'in kendi yamaları ise daha sonra geldi. Ancak şirket, beklenmedik yeniden başlatmalar nedeniyle güvenlik güncellemelerini geri çekerek, Şubat ayında Spectre Varyant 2 için yeni firmware güncellemesi sunma sözü vermişti.
Bahsi geçen bu yamaların geliştirilmesi kısa süre önce tamamlanırken Microsoft da Skylake işlemciye sahip Windows 10 Fall Creators Update çalıştıran sistemler için sunmaya başladı. KB4090007 paketine dahil Intel mikrokod güncellemelerini buraya tıklayarak Microsoft Update Kataloğu üzerinden bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim