Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 10’un arama arayüzünü yenileyerek MacOS'taki Spotlight'a benzetti

Windows 10'un arama arayüzünü yenilemeye hazırlanan Microsoft, işletim sisteminin en son beta yapısına MacOS'taki Spotlight arayüzünün bir benzerini entegre etti.
Microsoft'un Windows 10'daki arama işlevselliğini değiştirmeye yönelik önemli bir yenilik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yazılım devi bu değişim konusunda MacOS'taki yüzen arayüzden esinlenmiş gibi görünüyor. Yeni arama arayüzü, Windows 10'un birkaç gün önce yayınlanan en son beta yapısıyla gün yüzüne çıktı. İşletim sistemindeki klavye tabanlı aramayı iyileştirmeye çalışan Microsoft, bu yeni arayüzü mevcut Cortana arayüzüyle değiştirecek.
İlk olarak İtalyan blog Aggiornamenti Lumia tarafından keşfedilen yeni arama arayüzü, bir sorgu girildiği zaman sonuçları görüntüleyen "yüzen arama çubuğu" gibi duruyor. Şu an Windows 10'daki Başlat Menüsü'nde veya Cortana arama çubuğunda gösterilen sonuçlarla kıyasladığımızda daha farklı göründüğünü söyleyebiliriz.

MacOS'taki Spotlight arayüzüne benziyor

Kullanıcılar yeni arayüzü Windows+S kısayolunu kullanarak etkinleştirebilecekler. MacOS kullandıysanız, Apple'ın işletim sisteminde yer alan Spotlight arama arayüzüne benzetebilirsiniz. Microsoft şu anda bu yeni arayüzü test ediyor ve ne zaman genel kullanıma sunulacağı belli değil. Şirket, Windows 10'daki arama işlevselliğini daha güçlü hale getirmek istiyor ve yeni arayüzün kesinlikle bu yönde atılmış doğru bir adım olduğu söylenebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5754 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim