Anlık Bildirim

Microsoft'tan WannaCry saldırıları için acil durum güncellemesi

Yazılım devi Microsoft, devam eden WannaCry saldırılarını önlemek için destek süresi sona eren Windows XP, Windows Server 2003 ve Windows 8 gibi sistemler için acil durum güncellemesi yayınladı.
Microsoft, yalnızca WannaCry fidye yazılımıyla ilgili devam eden saldırıları engellemek için  sadece özel destek alan Windows sürümleri için acil bir güncelleme yayınladı.
Windows XP, Windows 8 ve Windows Server 2003 kullanıcıları, Microsoft Update Kataloğu'ndan düzeltme yamalarını indirebilirler. Şirket giderek artan saldırılar nedeniyle herkesin sistemlerini en kısa sürede güncellemelerini öneriyor.
WannaCry zararlısı dün ilk olarak Avrupa'da ortaya çıktı ve Türkiye de dahil olmak üzere 99 ülkedeki binlere bilgisayarı etkiledi. İlk olarak Ulusal Güvenlik Ajansı’na (NSA) ait olan zararlı yazılımın bir Windows güvenlik açığına dayandığı ve bu yılın başlarında Shadow Brokers isimli korsan grup tarafından sızdırıldığı belirlenmiş durumda.
Microsoft, Windows 7, 8.1 ve 10 da dahil olmak üzere hala destek almaya devam eden ve en son güncellemelerin yüklü olduğu sistemlerin en yeni Windows Defender virüs tanımlarıyla birlikte tamamen güvenli olduğunu açıkladı.

Güvenilir olmayan kaynaklardan gelen e-postaları açmayın

Öte yandan, Windows XP, Windows Server 2003 ve Windows 8 artık desteklenmiyor ve en son Windows güncellemelerini almadılar. Ancak Microsoft, bu saldırının ciddi boyutta olması nedeniyle bu işletim sistemleri için bir acil durum yaması yayınlamaya karar verdi.
Şirket, bazı saldırıların kötü amaçlı eklerle birlikte kimlik avı taktikleri kullandığını ifade ediyor. Dolayısıyla kullanıcıların, özellikle de güvenilmeyen veya bilinmeyen kaynaklardan gelen dosyaları açmaktan kaçınmaları tavsiye ediliyor. Desteklenmeyen Windows sürümleri için acil durum yamaları aşağıdaki linklerden indirilebilir:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6233 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 8, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim