Anlık Bildirim

Windows 10 S'ten Windows 10 Pro'ya ücretsiz geçiş süresi uzatıldı

Yazılım devi Microsoft, blog sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamayla Windows 10 S kullanıcılarının 31 Mart 2018 tarihine kadar ücretsiz olarak Windows 10 Pro'ya geçebileceklerini duyurdu.
Microsoft, Google'ın Chrome OS işletim sistemiyle rekabet etmek için bu sene Mayıs ayında eğitim sektörünü hedefleyen Windows 10 S'i piyasaya sürdü. Yeni Surface Laptop'ta ön yüklü şekilde gelen Windows 10 S, diğer üreticilerinin çıkardığı bazı bilgisayar modellerinde de yer alıyor. Yeni işletim sistemi Windows Mağazası'ndaki uygulamalarala sınırlı yani sadece Mağaza üzerinden indirilen uygulamaları çalıştırabiliyor.
Bunu kısıtlayıcı bulanlar için Microsoft, tüm Windows 10 S kullanıcılarına ücretsiz olarak Windows 10 Pro'ya geçiş yapma şansı sundu. Ücretsiz yükseltme için son tarih 2017 yılının sonuna kadardı ancak yazılım devi kullanıcıların 31 Mart 2018 tarihine kadar ücretsiz olarak Windows 10 Pro'ya geçebileceklerini açıkladı. Yani yazılım devi ücretsiz yükseltme süresini 3 ay uzatmış durumda.

Windows Mağazası'nda uygulama eksikliği var

Daha önce şirket, 31 Aralık 2017'den sonra Windows 10 Pro sürümüne geçmek isteyen kullanıcıların bunun için 49 dolar (yaklaşık 170 TL) ödemeleri gerekeceğini açıklamıştı. Ücretsiz geçiş süresinin uzatılması, iTunes'un Windows Mağazası sürümü ve bazı önemli uygulamaların mağazaya getirilmesiyle ilgili verilen sözler nedeniyle uygulanmış olabilir. Yazılım devinin vaatlerini yerine getirmede gecikmesinin, bu sürenin uzatılmasına yol açtığı söyleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim