Anlık Bildirim

Windows 10 için önemli yenilik: Kullanıcılar telemetri verilerini silebilecek

Yazılım devi Microsoft, en son Windows 10 Redstone 4 önizleme yapısına kullanıcıların cihazlarından toplanan "tanılama verilerini" silmelerine izin veren bir seçenek ekledi.
Microsoft'un 7 Şubat'ta yayınladığı en son Windows 10 Redstone 4 yapısında, kullanıcı gizliliği adına önemli bir yenilik var. Yazılım devi işletim sisteminin yeni sürümüne, telemetri politikası kapsamında toplanan "tanılama verilerini" silmeye olanak sağlayan bir buton eklemiş durumda.
Microsoft'un 7 Şubat'ta Fast Ring'deki Insider kullanıcılarına sunduğu 17093 numaralı yapı, eklenen bu yeni butonun yanı sıra birtakım değişiklikler ve çok sayıda iyileştirme getiriyor.
Yazılım devinin önceki 17083 numaralı Windows 10 önizleme yapısında "Tanı Veri Görüntüleyici" (Diagnostic Data Viewer) adlı yeni bir özellik vardı. Bu yardımcı araçla kullanıcılar, Windows 10'lu cihazlarının Microsoft'a gönderdiği telemetri verilerini gözden geçirme imkanına sahip olmuştu. Bugünkü test yapısı ise bu verileri silmelerine olanak sağlamış durumda.

Yeni Windows 10 güncellemesi Mart ayında gelebilir

Microsoft'un bir sonraki Windows 10 sürümü olan Redstone 4'ü en kısa sürede tamamlaması bekleniyor. Bazı yeni sızıntılra göre "Spring Creators Update" olarak adlandırılması beklenen güncelleme Mart ayında yayınlanacak.
Bildiğiniz gibi Windows 10 için Creators Update güncellemesi 1703, Fall Creators Update ise 1709 sürüm numaralarıyla yayınlanmıştı. Bu açıdan bakıldığında Spring Creators Update'in 1803 numaralı sürüm olması gerekir. Sürüm numaralarının aynı zamanda güncellemenin kullanıma sunulma tarihini temsil ettiğini düşünürsek yeni Windows 10 güncellemesinin Mart 2018'de yayınlanmasını beklemek son derece mantıklı görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5335 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim