Anlık Bildirim

X-Bit Labs Intel ve AMD'nin resmi olmayan yol haritalarını yayınladı

Aşağıda Intel'in 2003-2006 yıllarını kapsayan resmi olmayan yol haritasını görüyorsunuz. Haritanın başında bu yıl sonunda tanışacağımız Pentium 4'ün bir sonraki nesli olan Prescott'lar var.

Prescott'lar muhtemelen 0,09 mikron teknolojisi ile üretilecekler ve 800 MHz FSB'nin haricinde yeni bir komut seti (Prescott New Instructions) ile Hyper Threading 2, 1MB L2 önbellek gibi yenililer getirecek. Tabloya baktığınızda 1066 MHz FSB'li Prescott'lar gözüküyor; bunlar Prescott “B” içerecek ve büyük bir ihtimalle bir geçiş ürünü olacak.

Zira Prescott'ların ömrü 2005 yılında dolacak ve Tejas çekirdeğine geçilecek. bu çekirdek 1066MHz FSB ile başladıktan bir süre sonra 1200 MHz FSB'ye geçecek. Tejas'lar ilk başta 0,09 mikron ile üretilecekler ama yaşamlarının ortalarına doğru 0,65 mikronla üretilen versiyonları da çıkacak. 2 MB L2 önbellek, iyice geliştirilmiş HT ve Tejas New Instuctions, bu işlemcilerin yüksek FSB hızı hariç en önemli özellikleri.

AMD cephesinde ise Athlon 64'ler yer alıyor. Bu yıl sonuna doğru çıkacak Athlon 64'ler 0.13 mikron teknolojisiyle üretilecekler ve SOI kullanılarak üretilecekler. 1 MB L2 önbelleği ve 32-64 bit'lik uygulamaları çalıştırmaları en önemli artıları.

Gelecek yıl ortaya çıkması beklenen yeni San Diego çekirdekleri ise 0,09 mikron ile üretilecek. Ama AMD'nin bu teknolojiye geçmesinde sorunlar çıkacağı beklentisi nedeniyle San Diego'ların 2004'ün 3.çeyreğinden önce ortalarda görülmesi beklenmiyor.
 

X-Bit Labs Intel ve AMD'nin resmi olmayan yol haritalarını yayınladı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim