Anlık Bildirim

Casio’dan yazıcılarda 2.5D devrimi

Artık yazıcıdan normal bir kağıda bastığınız desenlerin orijinali kadar gerçekçi olmasını sağlayabileceksiniz. Casio yazıcı sektöründe 2.5D devrimini başlatıyor.

Bugün yazıcı dünyasında 3D kavramı çok yaygın hale geldi ve kalem tarzında geliştirilmiş yazıcılara kadar pek çok çeşide rastlamak mümkün. Casio ise yazıcı sektörüne 2.5D kavramını getirmeye hazırlanıyor.

Bildiğimiz üzere kağıt üzerine standart baskı ve 3 boyutlu modellerin baskısını yapabildiğimiz 3D baskı tipleri var. 2.5D ise bu ikisinin arasına konumlanıyor. Kağıttan vazgeçmiyor ancak baskılar birebir gerçekmiş görüntüsü veriyor.

Casio’nun Mofrel teknolojisi üzerine inşa ettiği 2.5D baskı makinesi sıradan görünümlü kağıtlara farklı desenler basabiliyor. Deri veya kumaş gibi en ince ayrıntısına kadar desenler basabilen makine ayrıca ek kaplama ile taş, ahşap, seramik gibi yüzeyleri de taklit edebiliyor. Gelecekte gerçekçi yüzey kaplamaları için Mofrel yazıcılar iyi bir potansiyele sahip.

 

Casio’dan yazıcılarda 2.5D devrimi Tam Boyutta Gör

İlginç teknoloji

Mofrel teknolojisinde dijital kağıt adı verilen yeni bir kağıt çeşidi kullanılıyor. Bu kağıt çeşidi inkjet katmanı, ortada ısıya duyarlı mikro toz katmanı ve bir film çeşidi olan PET alt katmanı barındırıyor. Mikro tozlar ise sıvı hidro karbon ile kaplanmış termo plastik reçine barındırıyor. Bu tozlar ısıya maruz kaldığında deseni kağıt üzerine bırakıyor.

Desenin oluşmasını daha iyi kontrol edebilmek için öncelikle desen en üstteki PET filme karbon kullanılarak basılıyor. Daha sonra karbon parçacıkları ısıyı alttaki mikro toz katmanına odaklıyor. Toz parçaları da 1.7mm genişleyerek deseni inkjet katmanın üzerine çıkarıyor. Son olarak film sıyrılıyor ve renk baskısı için hazır hale geliyor. Bazı teknik sorunlar aşılırsa mikro tozlar 2.5mm seviyesine kadar genişleyebilecek ve böylece daha az toz parçacığı kullanılacak.

Mofrel teknolojisi ile baskı yaklaşık 3-5 dakika arasında sürüyor. Standart A4 boyutuna tek veya önlü-arkalı baskı yapılabildiği gibi A3 boyutuna da baskı alınabiliyor. Her kağıdın maliyeti yaklaşık olarak 10$.

 

Casio’dan yazıcılarda 2.5D devrimi Tam Boyutta Gör

Mofrel yazıcılar şimdilik sadece işletmelere özgü kalacak zira fiyatı 44.400$ civarında. Yazıcının gelecek yıl piyasaya çıkması bekleniyor. Daha ucuz tüketici versiyonu ise 2019 ortalarına doğru üretime başlayacak. Şimdiden bazı otomotiv üreticilerinin Mofrel teknolojisini incelemeye başladıkları belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim