Anlık Bildirim

Yeni abonelere "Güvenli İnternet" zorunlu oldu

BTK'nın yayınladığı karara göre yeni aboneliklerde aksi abone tarafından talep edilmedikçe, aboneler “Güvenli İnternet Hizmeti Aile Profili” ile internete bağlanacak. Sakıncalı siteler engelli olacak.

Yeni abonelere 'Güvenli İnternet' zorunlu oldu Tam Boyutta Gör

İnternet aboneliği başlatacak yeni müşteriler yeni dönem başlıyor. BTK’nın bugün yayınladığı karara göre yeni abonelik başlatacak müşterilerde güvenli internet aile profili varsayılan olarak seçili olacak. Müşteriler dilerse güvenli internet profilini iptal edebilecek. Mevcut abonelerde herhangi bir değişiklik yapılmıyor.

Önceki düzenlemeye göre abonelik sözleşmesi düzenlenirse müşteri dilerse güvenli internet profilini seçebiliyordu. Yeni düzenlemeye göre güvenli internet profili seçili olacak ancak müşteri “güvenli internet profili istemiyorum” seçeneğini seçebilecek. Bu seçeneği seçmediği durumda güvenli internet profili uygulanacak. Kaldırmak için müşteri hizmetlerine ulaşması veya online işlemlerden talep oluşturması gerekiyor.

En geç 3 ay içerisinde zorunlu

BTK’nın bu kararının en geç 3 ay içerisinde uygulanması gerekiyor. İnternet Servis Sağlayıcıları, sözleşme yapısını ve online işlemleri bu karara göre düzenleyecek. Düzenlemeyi tamamlayan firmalarda güvenli internet profili varsayılan olarak seçili şekilde abonelik başlatılacak.

Güvenli internet profili nedir?

Güvenli internet hizmeti, internetteki yasaklı sitelerin yanı sıra sakıncalı içerik barındıran sitelerin de erişime kısıtlandığı bir internet hizmetidir. Sakıncalı siteler BTK tarafından belirlenmiştir. Aile Profili ve Çocuk Profili şeklinde iki farklı güvenli internet profili mevcut. Yeni abonelerde aile profili seçili olacak. Seçilen profile göre erişimi kısıtlanan siteler değişiyor. Güvenli internet için ek bir ücret talep edilmiyor. Dilediğiniz zaman profili değiştirebilir veya güvenli interneti iptal edebilirsiniz.

Erişimin kısıtlandığı siteleri https://www.guvenlinet.org.tr/sorgula adresinden sorgulayabilirsiniz.

BTK’nın açıklaması

BTK’dan yayınlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

"İşletmeciler tarafından;

1. Yeni aboneliklerde aksi abone tarafından talep edilmedikçe, abonenin “Güvenli İnternet Hizmeti Aile Profili”nden ücretsiz olarak istifade edeceği şekilde abonelik sözleşmesi tesis edilmesi,

2. Abonenin abonelik süresince “Güvenli İnternet Hizmeti” tercihini değiştirebilmesine imkân sağlanması,

3. İşbu Kurul Kararı’nda yer alan gerekli çalışmaların 3 (üç) ay süre içerisinde tamamlanması hususlarına karar verilmiştir"

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14938 kez okundu.
57 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güvenli internet, internet aboneliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim