Anlık Bildirim

Yeni bir KT600 chipsetli board: Epox 8KRA2+ incelemesi

Via KT600 chipsetli ürünler ardı ardına piyasaya sürülüyor. Bunlardan birisi de elbette Epox ürünü olan 8KRA2+. Board AGP 8x, 8 adet usb 2.0 yuvası, sata raid (0, 1, 0+1), ide raid (0, 1, 0+1), 10/100 eternet IEEE 1394 Frewire gibi pek çok özelliğe sahip. Realtek ALc650 ses kartı ile de 5.1 ses desteği veriyor. Onboard ses kartı MCP-T kadar iyi olmasa da yeterli düzeyde ses kalitesi veriyor. Boardın yapısına baktığımızda klasik Epox mühendisliği görülüyor. ATX güç girişi her zamanki yerinde ve önemli bir ayrıntı olarak ram yuvalarının agp yuvasına takılan uzun bir kartla epey rahatsız olduğunu görülüyor.

Bizim için önemli olan bir özelliğine değinmemiz gerekirse overclock yeterliliği KT400 ve KT400A'ya göre daha iyi. Desteklenen max. fsb 250, cpu voltajı max 2.0V (1,85V'tan öncesi 0.025V sonrası 0.05V aralıklarla), max. ram voltajı ise 3.2V. Epox testte 215 fsb'ye kadar çıkabilmiş. Görünen o ki elde edilebilecek max. fsb olarak Nforce2 Ultra 400 hala önde. Ayrıca overclock olayında önemli bir kriter olan AGP/PCI oranı hala kilitli değil. Via'nın bu sefer bunu yapacağını düşünmüştüm ben doğrusu. Bu önemli bir eksiklik.

Özetlersek genel performans olarak fena değil, ancak nforce 2 % 3-8 arası tüm testlerde önde. Görünen o ki tüm iyileştirmelere rağmen Nvidia chipsetiyle hala Via'dan başarılı. Sanırım high end kullanıcıların tek tercihi önümüzdeki dönemde de Nforce 2 Ultra 400 olacak.

İsteyebileceğiniz tüm detaylar alttaki linkte bulunan incelemede anlatılmış. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim