Anlık Bildirim

Yeni firma Pantech'den parmak izi taramalı, çift ekranlı hafif telefon

Güney Kore tabanlı firma yakın gelecekte dünyada büyük söz sahibi olmak isteyen ilginç bir firma. Bu yüzden önümüzdeki aylarda değişik ürünler çıkarmaya çalışacak. Bunlardan ilki ve en değişiği parma izi tarama teknolojisi entegreli GL-100. Bu teknoloji sayesinde telefonunuzun güvenliğini tam olarak sağlıyorsunuz. Ufak el cihazlarında böyle teknolojiler taşıyabileceğiniz veriler bakımından çok önem arz ediyor. Zira içinde ne saklayıp ne saklayamıyacağınızı ona göre seçiyorsunuz.

Diğer yandan firmanın yüklediği görevlerde bayağı fazla. Normalde tuş kilidi parmak taraması olmadan açılamıyor, her parmağa çabuk arama özellikleri aktarabiliyorsunuz. Bu sayede bir yandan tuş kilidini çözerken bir yandan aramaya başlayabilirsiniz. Belki profiller arası geçişler sağlanabilir veyahut aramalar bile değişik parmaklarla yönlendirilebilir. Herşey mümkün tabii yazılım üreticileri özen gösterdiği takdirde. Oyunlarda okuma kısmının touchpad olarak kullanılması düşünülüyor.

Çift TFT ekrana sahip modelin dış ekranı 3 cm'lik 96x64 piksel, iç ekran da 4,5 cm ve 128x160 piksel çözünürlüğünde. Entegre Cmos kamera 1.3 Megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu kamera ile çekilen görüntüler kişilerle eşleştirilip çalma esnasında video olarak oynatılabiliyor. Ses konusunda Yamaha MA5 64 polifonik destekli sistemi kullanıyor. Java desteğide bulunmakla birlikte toplam belleği 64 Mb boyutunda. Kapaklı telefonun boyutları da oldukça ufak 80 x 39 x 22.4 (mm) ve ağırlığıda oldukça hafif 82g .

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim