Anlık Bildirim

Yeni Ford Focus'un Avrupa versiyonunun üretim resimleri ortaya çıktı

Ford'un başarılı kompakt sınıf otomobili Focus'un yeni kasasının Avrupa satışları için geri sayım başladı.2011'in başından beri Amerika fabrikasında üretilen ve bu kasası global model olarak bütün dünyada satılacak Focus'un Avrupa marketleri için üretimi bugün Almanya'da başladı.

Focus, 40. yılını kutlayan Saarlouis fabrikasında bütün karoser seçenekleriyle üretilecek. 4 kapılı sedan, 5 kapılı hatchback ve station wagon karoser seçenekleriyle birlikte 2012'de piyasaya çıkarılacak 250 beygirlik yeni Focus ST de yine Saarlouis fabrikasında üretilecek. Şimdilik bu modeller sadece bu fabrikada üretilse de ilerleyen zamanlarda Ford'un birkaç fabrikada daha yeni Focus'un üretimine başlayacağı belirtiliyor. Ford'un açıklamalarına göre halihazırda güncel Focus ve Kuga modellerini üreten Saarlouis fabrikası yeni Focus'un da üretime başlamasıyla günlük 1850 adete kadar yeni otomobil üretebiliyor.

Ford yine yaptığı açıklamada, tesisin ve en önemlisi de montaj alanının yeni Focus'un üretimine hazır hale gelebilmesi için 300 milyon euro yatırım yaptığını belirtti. Bu paranın 100 milyon eurosu yeni robotize gövde üretim tesisleri için, 75 milyon eurosu yeni makineler için, 18 milyon eurosu ise yeni yüksek kaliteli-sıfır emisyonlu boya teknolojisi için kullanılmış.

Ford, belirttiğimiz gibi yeni Focus'un üretimini sadece Almanya fabrikasında devam ettirmeyi de düşünmüyor. Amerikan modelleri için Michigan fabrikasında üretim devam ederken, diğer marketler için yeni fabrikalarda da üretim başlayacak. 2011'in ortalarında Rusya'da, 2012'de ise Çin ve Tayland fabrikalarında yeni Focus üretilmeye başlayacak.

Yeni Ford Focus
Yeni Ford Focus
Yeni Ford Focus
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9415 kez okundu.
12 kişi, toplam 16 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim