Anlık Bildirim

Yerli otomobil fabrikasının inşaatında sizin de adınız yer alsın!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yerli otomobilin üretileceği fabrikanın temel atma töreni için tarih verdi. Tören alanından da fotoğraf paylaştı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatında sizin de adınız yer alsın! Tam Boyutta Gör

Yerli otomobil fabrikasının temelinin atılacağı tarih sonunda belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil üretimi için Bursa’nın Gemlik ilçesinde tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihini 18 Temmuz olarak açıkladı.

İnşaata Başlama Töreni’nin tarihini Twitter hesabından duyuran Varank, paylaşımında fabrikanın temelinin atılacağı alanın fotoğrafına da yer vererek “18 Temmuz 2020, 17.30, Gemlik, Bursa” notunu düştü. Törende, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda konuk hazır bulunacak. Temelin atılmasının ardından TOGG, yerli otomobil üretimi için Gemlik’te tahsis edilen arazide inşaata başlayacak.

Siz de adınızı yazdırın!

"Yeniliktebendevarım" diyorsanız bu bağlantı üzerinden TOGG'un oluşturduğu sayfaya giderek adınızın fabrika inşaatına yerleştirilecek kapsülün içine yazılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için sayfada söylenen yönergeleri izlemeniz yeterli. O yönergeler şöyle:

  • Adınızı ve soyadınızı sayfadaki kutucuğa yazın
  • Oluşturduğunuz görseli indirip sosyal medya hesabınızda #YenilikteBenDeVarım hashtagi ile paylaşın

Yerli otomobilin üretileceği fabrika ve müşterilere marka deneyiminin yaşatılacağı kullanıcı odaklı kampüs, toplam 22 milyar lira yatırımla hayata geçirilecek. Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi ile kurulacak fabrikada geçtiğimiz yıl tanıtılan elektrikli C-SUV ile başlayacak olan üretim, takip eden yıllarda elektrikli C SedanC Hatchback, B SUV ve C MPV ile devam edecek.

2022 yılında üretime başlanması planlanan fabrika doğrudan 4 bin, dolaylı olarak ise 20 bin kişiye istihdam sağlayacak. Fabrikanın inşaat aşamasında 2 bin, işletme aşamasında ise 2023 yılı için 2 bin 420, 2032 yılına kadar da 4 bin 323 kişinin çalıştırılması ön görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11403 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim