Anlık Bildirim

ASELSAN, Nano İHA'yı sergiliyor

ASELSAN, Nano İnsansız Hava Aracı'nı (İHA), Teknofest İstanbul'da sergilemeye başladı. Nano İHA, tek kullanımının yanı sıra sürü halinde de kullanılabilecek.

ASELSAN, Nano İHA'yı sergiliyor Tam Boyutta Gör

ASELSAN, yaklaşık 1 senedir üzerinde çalıştığı Nano İnsansız Hava Aracı'nı Teknofest İstanbul’da görücüye çıkardı. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest İstanbul, 22 Eylül akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

ASELSAN Nano İHA’nın gövdesi yaklaşık bir avuç büyüklüğe sahip. Kullanılmadığı zamanlarda kanatları kanatlanarak alandan tasarruf sağlıyor. Küçük boyutuna rağmen 25 dakika boyunca havada kalabiliyor. 1,5 kilometre mesafeden canlı görüntü aktarabiliyor.

Küçük ebatlarından dolayı mini drone’ların görsel ve akustik izi düşük oluyor. Kolayca kamufle olduğu için gözetleme ve keşif görevlerinde tercih ediliyor. ASELSAN’ın geliştirdiği Nano İHA, bu amaçla kullanılacak.

Nano İHA’ların sürü halinde kullanılması da hedefleniyor. Konuyla ilgili olarak Nano İHA Proje Yöneticisi Yusuf Ziya Kotil, “Nano İHA ile ilgili nihai hedefimiz, sürü halinde görev icra eden Nano İHA'lar. Bu araçları önümüzdeki yıl Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine eklemeyi planlıyoruz." dedi.

 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17876 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, aselsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim