Anlık Bildirim

Samsung, OLED TV'lerdeki piksel yanıklarını gösteren bir araç yayınladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, OLED TV modellerinde oluşabilen piksel yanıklarını kolayca tespit etmenizi sağlayan Youtube videosu şeklinde bir araç yayınladı.

Samsung, OLED TV'lerdeki piksel yanıklarını gösteren bir araç yayınladı Tam Boyutta Gör

OLED ekranlarda zaman içinde piksel yanıkları olabildiği, teknolojiyi yakından takip edenlerin bildiği bir durum. Bu piksel yanıkları, ekran uzun süre durağan görüntülerde kaldığında gerçekleşir ve can sıkıcı bir görüntünün oluşmasına neden olur.

Piksel yanıkları kolayca tespit edilebiliyor

Peki sizin kullandığınız OLED TV'de piksel yanığı olup olmadığını nasıl anlayacakszını? Bu durum bazen kolayca farkedilebilse de, bazı durumlarda ise farketmesi oldukça güç olabiliyor. Samsung'un yayınladığı Youtube videosu şeklindeki piksel yanığı kontrol aracı ise bu zahmetli işi pratik bir hale dönüştürmek için tasarlanmış. Videonun yaptığı şey, birkaç saniye boyunca kırmızı renkte statik bir görüntüyü oynatmak.

Yukarıdaki videoyu OLED TV'nizde çalıştırırdığınızda eğer televizyonunuzun ekranında karanlık nokta tespit ederseniz, bu piksel yanığı olabileceği anlamına geliyor. Eğer TV'niz garanti kapsamında da değilse, muhtemelen pahalı bir tamir ücreti ödemeniz gerekebilir. Eğer siz de OLED TV'nizde piksel yanığı olup olmadığını merak ediyorsanız, Samsung'un bu videosuyla testlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6246 kez okundu.
24 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, televizyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim