Anlık Bildirim

Yeni nesil Ryzen Threadripper 24 çekirdekten başlıyor

AMD yeni nesil Ryzen Threadripper serisini 3960X modeli ile başlatacak. 24 çekirdekli ve 48 izlek birimli Ryzen Threadripper 3960X işlemcisi yeni Core-X rakiplerine meydan okuyacak.

Zen 2 mimarisi ile üretim süreçlerini 7nm seviyesine kadar ilerleten ve bu sayede önemli bir avantaj elde eden AMD, bunu çekirdek sayısını arttırmakta kullanmıştı. Hali hazırda 16 çekirdeğe kadar Ryzen işlemcileri ölçeklendirmişti. Yeni nesil Threadripper serisi ise bayrağı bu noktadan devralacak.

Ryzen Threadripper 3960X özellikleri

Sızan bilgilere göre yeni Threadripper serisi Ryzen Threadripper 3960X model ismiyle başlayacak. Yani Ryzen 3 serisini kaldığı yerden devam ettirecek. Bu modelde 24 çekirdek ve 48 izlek birimi olacağı ifade ediliyor.

AMD’nin 24 çekirdek ile seriye başlama kararının özellikle yeni tanıtılan ve 18 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen 1000$ altındaki Core-X işlemcilere yönelik olduğu tahmin ediliyor. Önceki nesil Threadripper işlemcilerin belleği yormayan belirli senaryolarda Core-X rakiplerine karşı başarı kazanmıştı. Yani 1000$ altında kıyasıya bir rekabet görecek gibiyiz.

Üçüncü nesil Threadripper işlemciler her çekirdeğe 4 kanallı bellek ara yüzünde aynı erişim sunduğu için bellek darboğazına çok fazla kapılmayacağı ifade ediliyor. Bu sayede rakiplerine karşı biraz daha avantajlı olacak.

TRX40 çipseti ile gelecek yeni işlemciler X399 anakartlarla uyumlu değil. Önceki nesil Threadripper işlemciler de TRX40 çipseti ile uyumlu olmayacak. TRX40 çipsetinde PCIe 4, daha fazla x16 slotu, M.2 slotu ve x1 slotlarının olacağı ifade ediliyor. İşlemci ve çipsetin Kasım ayında tanıtılması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5315 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen threadripper 3960x ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim