Anlık Bildirim

Teknoloji devlerine Dijital Hizmet Vergisi geliyor

Türkiye'den hasılat elde eden dijital platformlara Dijital Hizmet Vergisi geliyor. TBMM'ye sunulması planlanan torba yasanın detayları belli oldu. Dijital Hizmet Vergisi nedir?

Teknoloji devlerine Dijital Hizmet Vergisi geliyor Tam Boyutta Gör

Toplanan vergi miktarının arttırılmasına ilişkin değişiklikler içerecek torba yasaya ilişkin ilk detaylar belli olmaya başladı. Torba yasa ile birlikte teknoloji devlerine yeni bir vergi geliyor.

Dijital Hizmet Vergisi nedir?

Dijital ortamdaki içeriklerin satışı ve dijital içeriklerin dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasına, kaydedilmesine, kullanılmasına ilişkin tüm hizmetler ile bu hizmetlerin reklamlarından elde edilen hasılata yüzde 7,5 oranında Dijital Hizmet Vergisi uygulanacak.

Dijital ortam tanımı için herhangi bir limit koyulmamış. Fiziki olarak karşı karşıya gelmeksizin, çevrim içi faaliyetin gerçekleştiği her türlü ortam Dijital Hizmet Vergisi’ne tabi tutulacak.

Hasılatı düşük şirketler bu vergiye dahil edilmeyecek. Türkiye’den elde ettiği hasılatı bir önceki hesap döneminde 20 milyon lira veya dünya genelinde elde edilen hasılatı 750 milyon Euro’dan az olanlar muaf olacak.

Torba yasanın bu maddeyle birlikte yasalaşması halinde Spotify, Netflix, Google gibi teknoloji devleri, Türkiye'den elde ettiği hasılatının yüzde 7,5'ini Dijital Hizmet Vergisi olarak devlete ödeyecek. Bu değişiklik ile yabancı teknoloji devlerinden ciddi miktarlarda vergi geliri elde edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6759 kez okundu.
40 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dijital hizmet vergisi, dijital hizmet vergisi nedir ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim