Anlık Bildirim

Zalman'ın yeni bayrak gemisi CNPS9500 Led fan

Sessiz soğutucu pazarında çok önemli yere sahip olan firma ve ürettiği tüm soğutucularda sessizlik ile beraber çok sessizleştirme seçeneğini her zaman sundu. Zaten 9500 seriside bir istisna değil. Hatta şu ana kadar ürettiği en başarılı soğutucu olmakla kalmayıp en pahalı hava soğutmalı modeli olmayıda başarmış durumda. Fakat fiyata, soğutucu, fan ve fan kontrolcüsü dahil olduğundan rakipleri karşısında çok da dez avantajlı sayılmaz.

 

Soğutması 3 adet uzun ısı pompasının bir halka şeklinde bir döngüye girmesi ile oluşuyor. Bu sayede efektif olarak toplam 6 kadar ısı pompası soğutucunun merkezinden üste yani yapraklara doğru çekirdek sıcaklığını taşıyor. Soğutucunun kule gibi yükselmesi ve bir tarafa doğru üflemesinin bazı avantajları var bunlar ;

  • Yer ve uyumluluk sorunun azalması ve yaprak alanının
  • 7700 serisine göre bile %13'lük bir yaprak alanı genişliği sağlanmış
  • İşlemciye değen kısım çok yönlü takılabildiğinden direkt kasa fanına doğru üfleyecek şekilde çevrilebiliyor
  • Fanın motorunun tam arkasına gelen kısımda artık metal blok olmadığından hafiflemesi sağlanmış
  • Soğutucunun her yerinden oluşan hava akımı ile Voltaj Regülatörlerine yani VRM'lerde soğutulabiliyor
  • Fazla hava direnci yaratmayan ve keskin hava akımı dönüş vermemesi nedeniyle türbülans az verimlilik çok

Soğutucunun tek kötü yanı belkide Sleeve bearing yerine 2-Ball Dual Bearing fan içermesi. Bilindiği gibi Sleeve bearing belki aynı ses miktarını çıkarsada yüksek frekanslarda daha az ses barındırdığından genelde daha temiz bir ses sunuyor. SilentPcReview'nun yaptığı testlerde ise soğutucu 92 mm soğutucular arasında en az sesle en iyi soğutmayı ele geçirmiş ama 120 mm fanlı soğutucular dünyası ile doğal olarak pek yarışamamış.

Diğer yandan Hartware.de sitesinde Thermalright XP-90C, Zalman'ın son bombasına fark atmayı başarmış. Bu örnekler arasında farkların olduğu ve bazı incelemelerde işlemci temas yüzeyninin azda olsa konkav olduğundan olabilir.

Soğutucunun diğer özellikleri arasında beraberinde gelen fanmate ile 1350 devir/dakika hızına kadar kısılan fanı, tüm işlemci soketleri ile uyumlu montajı , 530 gr tamamen bakırdan oluşan ağırlığı ve yüksek bulunabilirliği gösterilebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim