Anlık Bildirim

Atatürk Havalimanı üzerinde drone uçuran vatandaşa 10 ay hapis

Atatürk Havalimanı üzerinde insansız hava aracı (drone) uçuran Aspet Manukyan'a yerel mahkemece verilen beraat kararı kaldırıldı. İstinaf Mahkemesi, Manukyan'a 10 ay hapis cezası verdi.
Atatürk Havalimanı üzerinde insansız hava aracı (drone) uçuran Aspet Manukyan hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçuyla Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava beraatle sonuçlanınca şikayetçiler kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşımıştı. Bugün gerçekleştirilen duruşmada İstinaf Mahkemesi sanığa 10 ay hapis cezası verdi. Benzer olaylar için "emsal niteliği taşıyan" karar, bu açıdan da büyük önem teşkil ediyor.
Manukyan, kullandığı drone'un suç tarihinde insansız hava aracı statüsünde olmadığını, akıllı oyuncak statüsünde olduğunu belirterek uçuşa yasak alanda uçurmadığını iddia etse de ceza almaktan kurtulamadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün avukatları suçun sabit olduğunu belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.
Bunun üzerine istinaf savcısı Osman Öztürk, Manukyan'ın sivil havacılık kurallarını ihlal ettiğini, İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde drone uçurarak hava trafiğini tehlikeye soktuğunu belirterek yerel mahkemenin beraat kararını kaldırdı ve sanığa 1 yıl hapis cezası verdi. Manukyan'ın cezasını iyi halden 10 aya indiren mahkeme, bu cezayı da 5 yıl süre ile erteledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5037 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, insansız hava aracı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim