Anlık Bildirim

Avustralyalı şirket Diyarbakır’da petrol buldu; kendisi işletecek

Diyarbakır'da petrol arama çalışmaları yapan Avustralya merkezli şirket, yeni bir petrol yatağı bulduğunu açıkladı. Bu petrolü çıkarmak için resmi başvurusunu yaptı.
Avustralya merkezli Trans Atlantic Exploration Mediterranean International şirketi Diyarbakır’daki petrol arama çalışmaları sonucunda yeni bir petrol yatağı bulduğunu açıkladı. Şirket, petrol işletme ruhsatı için resmi başvurusunu yaptı.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM)’nün Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamasına göre Avustralyalı şirket petrol arama ruhsat sahasında ham petrol buldu ve bu petrolü çıkarmak ve depolamak istiyor.

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sayfasında da açıklama yayınlandı. Petrol çıkarma ve depolama faaliyeti ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladığı ifade edildi.

Yerli ve yabancı pek çok firma ülkemizin Güneydoğu bölgesinde petrol çıkartıp bu petrolü işliyor. Trakya bölgesinde de petrol havzası bulunuyor. Türkiye, petrol ihtiyacının sadece yüzde 6’sını Türkiye’den çıkan petrollerden karşılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10080 kez okundu.
45 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
petrol, diyarbakır ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim