Anlık Bildirim

Jarvish akıllı kask zengin gerçeklik ekranı ile geliyor

Sürücü kasklarında da artık akıllı sistemler karşımıza çıkıyor. Sürücüye daha fazla kolaylık sunan akıllı kasklara son örnek Jarvish X serisi oldu. Jarvish X özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Son dönemde sürücü kaskları da akıllı sistemlerden payını almaya başladı. Büyük yapısı nedeniyle donanım entegrasyonuna uygun olan kasklar farklı projelere konu oluyor. Jarvish kaskları buna son örnek.

Jarvish X özellikleri ve fiyatı
 

Jarvish girişim tarafından tasarlanan kask serisi iki farklı modelden oluşuyor. Jarvish X kaskı temel özelliklerle donatılırken Jarvish X-AR ise özel bir zengin gerçeklik ekranı ile geliyor. Yaz aylarında tanıtılan kaskların piyasa macerası başladı.

Jarvish X modeli daha çok akıllı hoparlör entegre edilmiş bir kask olarak görülebilir. Siri, Google Assistant ve Amazon Alexa ile entegre olan kasktan sesli komutlar vermek mümkün. Bu komutların karşılığını iç ses sisteminden alabilirken adım adım navigasyon da yine sesli olarak aktarılıyor.

Ön kısmında 2K çözünürlüğünde bir kamera da bulunan kaskın böylece anlık olarak kayıt yapması da mümkün oluyor. Modelde 16GB dahili depolama, Bluetooth ve WiFi özellikleri var. Jarvish X akıllı kaskı için 799$ isteniyor ve Tayvan’da satışa başlamış durumda.

Jarvish X-AR modeli ise ilk modelin tüm özelliklerini barındırıyor. Ekstra olarak ise bir ekrana yer verilmiş. Ekranda hız bilgileri, hava durumu, gelen çağrılar, navigasyon gibi verileri yansıtılabiliyor. Arkayı gören ikinci kamerayı da yine dikiz aynası gibi bu ekrana yansıtmak mümkün. Jarvish X-AR  Kickstarter üzerinde 2599$ gibi yüksek bir fiyattan bağış toplayacak. Kampanya gelecek yıl başlıyor. Her iki kaskın da karbon fiber ile güçlendirildiğini belirtelim.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim