Anlık Bildirim

Kanada, intihar eğilimlerini yapay zekâ ile takip edecek

İnsanların ruh hallerine ait sosyal ağlarda çok önemli ipuçları paylaştığını düşünen Kanada hükümeti, yapay zekânın desteğiyle intihar eğilimlerini araştıracak.

Hayatımızın her alanına girmeye kararlı olan yapay zekâ teknolojileri, sadece işleri kolaylaştırmakla kalmıyor aynı zamanda altından kalkması zor kritik analizleri de hızlı bir şekilde halledebiliyor. Yapay zekanın şimdiki hedefinde intihar vakaları var.

Derin analizler

Kanada hükümeti ile yapay zekâ teknolojileri firması Advanced Symbolics arasında başlayan bir proje ile ülkedeki intihar riskinin ne kadar artış gösterdiği sosyal ağlardaki gönderileri analiz ederek ortaya konacak.

Haziran ayına kadar devam edecek projede firma yaklaşık 160 bin sosyal medya hesabını takibe alacak ve 3 ay boyunca gönderileri analiz ederek intihar trendlerini anlamaya çalışacak. Böylece Kanada’nın hangi bölgelerinde intihar davranışlarının artış gösterdiği anlaşılmış olacak. Hükümet de bu doğrultuda rehabilitasyon çalışmalarını bu bölgelerde yoğunlaştıracak ve kaynak ayıracak.

Projenin maliyeti 25000$ civarında ancak sonuçlar tatmin edici olursa Kanada hükümeti sözleşmeyi birer yıl olmak üzere 5 kez uzatabilecek. Bu durumda firmanın alacağı toplam ücret 400 bin dolar civarında olacak.

Sadece hükümetler tarafında değil sosyal ağ platformları tarafında da intihar eğilimlerinin tespit edilmesi amacıyla önemli yatırımlar yapılıyor. Facebook geçen yıl sonlarında intihar etme işaretleri taşıyan gönderileri tespit ederek raporlayan bir yapay zekâ aracını kullanıma sokmuştu. Instagram ise canlı yayınlarda intihar eğilimi olduğu düşünüldüğünde kullanıcının rapor edebileceği bir araç kullanıma sundu. Rapor sonrasında bu videoyu paylaşan kişiye rehabilitasyon önerisinde bulunuluyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim