Anlık Bildirim

Müzik dinleme servislerinin gelirleri dijital satışları geçti

Pandora, Spotify ve Apple Music gibi müzik dinleme servislerinin gelirlerinin dijital satışları ilk defa geride bıraktığı açıklandı. Kullanıcılar müzik parçası yerine servis satın almayı tercih ediyor
Müzik dinleme servislerinin gelirleri dijital satışları geçti Tam Boyutta Gör

Müzik sektörü de tıpkı oyun ve film sektörü gibi bir süredir dijital dünyaya doğru kayıyordu. Her ne kadar korsan hala büyük bir sorun olsa da şarkıcılar ve şirketler müzik parçalarının dijital yollardan dağıtılmasıyla biraz olsun rahatlamışlardı. Özellikle Spotify gibi şirketlerle telif hakkı konusundaki anlaşmalar müzisyenleri daha da rahatlatıyor.
Amerikan Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından yapılan açıklamaya göre Spotify, Pandora ve Apple Music gibi müzik dinleme servislerinden elde edilen gelirler ilk defa dijital satışları geride bıraktı. Bu tür servisler 2.4 milyar dolarlık gelir elde ederek pazarın %34.3'ünü ele geçirdi. Geçen yıl bu tür servislere ABD'de düzenli ücret ödeyenlerin sayısı ise 11 milyondan fazlaymış. 2016 sonuna kadar bu sayının 13 milyona çıkması bekleniyor.
Açıklamada çeşitli platformlardan dijital indirme yoluyla elde edilen gelirin ise %34'te kaldığı belirtiliyor. Fiziksel dediğimiz kutulu müzik satışları ise %28'lik bir gelir payına sahipmiş. Müzik endüstrisi geçen yıl %0.9'luk bir büyüme yakalayarak %7 milyar dolarlık kazanç elde etmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2777 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple music, pandora ve
2 etiket daha spotify Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim