Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Özlemini çektiğimiz akıllı saat: Samsung Gear S3'ü kullandık "Güzel ve işlevsel"

Şimdiye kadar gördüğümüz akıllı saatlerin çoğu ya tasarım olarak ilgi çekmiyor ya da yeteri kadar özellik sunamıyordu. Özlemini çektiğimiz saat Samsung'dan geldi. Güzel ve işlevsel Gear S3 karşınızda.
İyi bir akıllı saat nasıl daha iyi olabilir ? Bu sorunun yanıtını bulmak için yoğun uğraşlara gerek yok çünkü geçtiğimiz yılın en başarılı akıllı saatlerinden Gear S2 koltuğunu çok daha iyi bir modele bırakmak üzere. Evet arkadaşlar bu videomuzda Samsung'un yeni nesil akıllı saat modeli olan Gear S3'e masaya yatırıcak ve detaylarına göz atacağız. 
 

Teknik özellikerle başlayalım isterseniz, Gear S3'ün Classic ve Frontier olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. Modeller arasında tasarımsal bazı farklar olmakla birlikte, teknik ayrışma ağırlık kısmında karşımıza çıkıyor çünkü Classic modeli 57 gram iken, Frontier modeli ise 62 gram ağırlığında. 

1.3-inç boyutunda ve 360 x 360 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekranla gelen saat, Samsung'un 1GHz'de çalışan çift çekirdekli Exynos 7270 işlemcisinden güç alıyor. 768MB RAM'e sahip olan saate akselometre, jireskop, nabız ölçer, ortam ışık ve barometre sensörleri eşlik ediyor. 802.11n, Bluetooth 4.2, NFC, ödeme teknolojisi MST, GPS ve GLONASS gibi bağlantı teknolojilerinin desteklendiği saat, yazılım tarafında Tizen Wearbale Platformunun 2.3 sürümünü kullanıyor ve 380mAh kapasiteli pilden güç alıyor. Dahili hoparlörlün unutulmadığı saat, kablosuz şarj özelliğini bünyesinde barındırırken, mukavemetini ise IP68 sertifikası ile pekiştiriyor. Ufak bir not olarak Gear S3'de LTE bağlantı opsiyonunun sadece Frontier modeliyle sunulacağını da not düşeyim.

Genel görünüm olarak selefine çok benzeyen saatin en büyük farkı daha büyük olması. 1.3-inç ile ekranın büyümesi saate daha gösterişli bir kimlik kazandırırken, çözünürlük tarafında ise herhangi bir değişiklik olmaması kafaları karıştırılabilir özellikle kullanıcı arayüzünün estetiği açısından. Ancak bu konuyu sordum ve grafik arabirimine özellikle mesai harcandığı, Anti Aliasing tarzı bir yaklaşımla yazı ve ikon kenarları gibi detayarın akıcı olması sağlanmış, işin aslı kişisel kullanımım esnasında da ekran / çözünürlük oranı açısından geçen yılın modelinden daha farklı bir deneyim yaşamadığımı söyleyebilirim.
Genel görünüm olarak Galaxy S3'ün Frontier versiyonuna hayran kaldığımı itiraf etmem gerekiyor. Benim gibi kadranı büyük saat tutkunuysaysanız, kaslı görünümüyle muhtemelen sizin de aklınızı çelecektir diye düşünüyorum.
Saate ait tüm detaylar, genel kullanım özellikleri ve deneyimlerimiz videoda, Bu ay içerisinde ülkemize gelmesini beklediğim Samsung Gear S3'ün ülkemiz için resmi satış fiyatı ise henüz açıklanmış değil.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim