Anlık Bildirim

Türkiye, kart sayısında Avrupa'nın 1 numarası

Türkiye 2018'in Ocak ayında da Avrupa'nın en çok karta sahip ülkesi olma özelliğini korudu. Kartla yapılan ödemeler ise geçen yıla oranla yüzde 22 artış gösterdi.

Türkiye, kart sayısında Avrupa'nın 1 numarası
 

Türkiye, kart konusunda Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktan vazgeçmiyor. Ocak sonu itibariyle 62,7 milyonu kredi kartı ve 133,3 milyonu banka kartı olmak üzere 196 milyonluk kartla Avrupa’da en fazla karta sahip ülke konumunda olmayı sürdürüyoruz.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan bu verilere göre Türkiye, kredi kartı adedinde Avrupa’nın en fazla karta sahip olan ülkesi İngiltere ve en fazla banka kartına sahip olan ülkesi Almanya’nın önünde yer alarak bu yıl da Avrupa’da en fazla karta sahip olan ülke konumunu korumayı başardı. Ayrıca yaklaşık 2.4 milyon adet kabul noktası ile de Avrupa’da en fazla terminale sahip olan İtalya’nın önünde yer alıyoruz.

Kartlı ödemelerde MTV etkisi 

Açıklanan verilere göre kartla yapılan ödemeler de geçen yıla oranla %22 artış gösterdi. Geçen yıl Ocak ayında 49,9 milyar TL olan kartlı ödeme tutarı, bu yılın Ocak ayında 60,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu dönemde internet üzerinden yapılan kartlı ödemeler de Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) etkisiyle 10 milyar TL’yi aştı.

Kuyumculuk sektörüne 14 Şubat dopingi 

BKM verilerine göre 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yapılan kartlı ödemeler bu yıl 2,2 milyar TL’ye ulaştı. Bu hafta içerisinde bir önceki haftaya göre en çok artış gösteren taraf ise %75 ile kuyumculuk sektörü oldu. Aynı dönemde sağlık ürünleri/kozmetik sektöründe de %15 artış görüldü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3747 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kredi kartı, sevgililer günü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim