Anlık Bildirim

Anket: Gençlerin çoğu iklim krizi konusunda endişeli

Yayınlanan yeni bir ankete göre dünya üzerindeki gençlerin yarısından fazlası iklim krizi yüzünden insanlığın mahvolduğunu düşünüyor ve hükümetleri önlem almamakla suçluyor.

Lancet Planetary Health isimli dergide yayınlanan yeni bir anket, gençlerin yarısından fazlasınıninsanlığın mahvolduğunu” ve geleceğin “korkutucu” olduğunu düşündüğünü gösterdi.

Anket: Gençler insanlığın mahvolduğunu düşünüyor Tam Boyutta Gör

Anket, çevresel endişeler, iklim krizi ve hükümetlerin eylemsizliği arasında güçlü bir bağlantı olduğunu ve bu yüzden dünya üzerindeki gençlerin oldukça endişeli olduğunu gözer önüne serdi.

Araştırmacılardan Caroline Hickman çalışma ile ilgili: “Bu çalışma, iklim krizi sebebiyle artan endişelerin çocuklarda ve gençlerde nasıl yayıldığını gözler önüne seriyor. Bu durum oldukça korkutucu” ifadelerini kullandı.

Çocuk sahibi olmak gençleri korkutuyor

Geçtiğimiz aylarda yapılan ankete, Güney ve Kuzey Amerika’dan, Avrupa’dan, Asya’dan, Afrika’dan ve Avustralya’dan 16-25 yaş arasında olan 10.000 kişi katıldı. Katılımcıların %75’i geleceğin korkutucu olduğunu söylerken %40’ı artık çocuk sahibi olmanın onları korkuttuğunu ifade etti.

Anket: Gençler insanlığın mahvolduğunu düşünüyor Tam Boyutta Gör

Ek olarak ankete katılanların çoğu, karşı karşıya kalınan sorunların sebebi olarak hükümetlerin eylemsizliğini gösterdi. %58’lik bir oran hükümetin onlara “ihanet” ettiğini düşünüyor ve gelecek için gerekli önlemleri almadığını öne sürüyor. Ayrıca bu rakam, Brezilya Devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun ormansızlaşmaya izin vermesinden sonra %77’ye kadar yükseldi.

Uzmanlar da gençlerin kaygısına anlayışla yaklaşıyor ve hükümetlere gerekli önlemleri almaları için çağrıda bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim