Anlık Bildirim

İkinci el araçlara garanti şartı geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 2. El kara taşıtlarının ticareti konusunda yeni düzenlemeler getirecek yönetmelik taslağına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İşte tüm detaylar:

İkinci el araçlara garanti şartı geliyor Tam Boyutta Gör

Gümürk ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, uzunca bir süredir konuşulan ikinci el araçların alınıp satılmasında aldatılmaların önüne geçmek ve koruma sağlamak adına birtakım kuralları hayata geçirecek düzenlemenin detaylarını paylaştı.

Çalışmanın tamamlandığını ve referandumdan sonra yayınlanacağını belirten bakan, garanti kapsamının sınırlarını ve şartlarını belirlediklerini ifade ediyor. Buna göre ikinci el araç satışı yapan galeriler, 10 bin kilometre boyunca araca garanti vermek zorunda kalacak. Tüketicileri korumak ve sektörü disiplinize etmek adına bu kararın alındığını aktaran bakan, satılan araçların sorunları, satıcı tarafından alıcıya söylenecek ve alıcı da bunları bilerek aracı satın alacak veya almayacak. Söylemediği olası sorunlar için de 10 bin kilometre boyunca araca kefil olmuş olacak.

Artık her önüne gelenin galericilik yapamayacağını ve bu düzenlemenin hem alıcıları hem de satıcıları koruduğunu belirten Tüfenkci’nin bu açıklamaları sektörde yıllardır yaşanan mağduriyetlerin de önüne geçmek adına ciddi bir önlem olacaktır. Tabi burada sürecin sıkı takip edilmesi de kritik bir önem taşıyor. Ne kadar verimli olabileceğini zamanla göreceğiz. Sizin bu süreçle ilgili düşünceleriniz neler?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7073 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gümrük ve ticaret bakanlığı, ikinci el araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim