Anlık Bildirim

Apple Haritalar kullanım oranı en yüksek seviyesinde

Bir dönem skandallar ve eleştirilerle hatırlanan Apple Haritalar, sıkıntılı günleri çoktan geride bıraktı. Platform Apple sistemleri üzerinde artık tek hakim unsur durumunda.

Apple'ın Google egemenliğinden kurtulmak adına geliştirmeye başladığı ve ilk kez 2012 yılında kullanıma sunduğu Haritalar hizmeti büyük skandalları da beraberinde getirmişti. İlk yıl kullanım oranı yüzde 1'lerde kalan Haritalar artık kendi alanında en yakın rakibine büyük farklar atıyor. 

Yapılan yeni bir analize göre iOS platformunda Apple Haritalar kullanım oranı en yakın rakibine 3 kat fark atmış durumda. Analizde isim belirtilmiyor ancak en yakın rakip hali hazırda Google Haritalar. Diğer bir bilgi ise Apple Haritaların haftalık 5 milyar civarında istek alıyor oluşu.

Global pazara çıktığımızda ise Google Haritalar ağırlığını hissettiriyor. Apple Haritalar şüphesiz iOS ve OS X desteğini çok iyi kullanıyor ancak Google Haritalar Android, iOS ve web platformlarında olduğu için avantajı daha fazla. Ekim ayında Google Haritalar kullanıcı sayısı Apple Haritalar kullanıcı sayısından iki kat daha fazlaydı. 

Apple Haritalar son dönemde büyük atılımlar yapıyor. Adım adım navigasyon haricinde toplu taşıma güzergahları ve son olarak Yelp, Stabucks gibi üçüncü taraf platformların da entegre edilmesi kullanıcıların da ilgisini çekiyor. Elbette global rekabet için bu adımlar yeterli değil ancak Apple Music örneğinde gördüğümüz gibi sürpriz bir hamle kullanıcı sayısını ikiye katlayacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4883 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple haritalar, apple maps ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim