Anlık Bildirim

İddia: Türkiye, Karadeniz'de doğalgaz buldu

Karadeniz Ereğli açıklarında Tuna-1 bölgesinde ve Kıyıköy açıklarında doğalgaz bulunduğu iddia ediliyor.

İddia: Türkiye, Karadeniz'de doğalgaz buldu

Bloomberg’in iddiasına göre Türkiye, Karadeniz’de enerji kaynağı keşfetti. Tahminlere göre bu gazın doğalgaz olduğu iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü konuşmasında “Cuma günü ülkemize büyük bir müjde vereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur.'' dedi. Erdoğan’ın müjdesinin Karadeniz’de keşfedilen enerji kaynağı olduğu düşünülüyor.

Türkiye yaklaşık 1 aydır Karadeniz Ereğli açıklarında Tuna-1 adı verilen bölgede sondaj faaliyeti yürütüyordu. Trabzon limanındaki Fatih Sondaj Gemisi de bu bölgeye hareket etmişti. Hem burada hem de Kırklareli'nin Kıyıköy bölgesinde doğalgaz keşfedildiği düşünülüyor. Bulunan doğalgazın “iyi nitelikte” olduğu ve sevindirici boyutta olduğu ifade ediliyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bu iddiaları TPAO yetkililerine doğrulattığını belirtiliyior.

Kaynakça https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-08-19/turkey-discovers-energy-in-black-sea-as-erdogan-vows-new-era?srnd=premium-middle-east https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2777787-tuna-1-ve-kiyikoy-de-dogalgaz-bulundu Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20967 kez okundu.
138 kişi, toplam 149 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
doğalgaz, karadeniz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim