Anlık Bildirim

8GB Raspberry Pi 4 bekleyenlere müjde

Bugüne kadar 4GB’a kadar RAM seçeneği sunan Raspberry Pi 4 geliştirici kartı artık 8GB LPDDR4 RAM paketini de listeye ekledi. Üstelik işletim sistemi de 64-bit oldu.

8GB Raspberry Pi 4 bekleyenlere müjde Tam Boyutta Gör

Dünyanın en çok satan geliştirici kartı konumundaki Raspberry Pi, proje sistemleri olmaktan çıktı ve masa üstü sistemlere iyi bir alternatif haline geldi. 8GB Raspberry Pi, çok daha güçlü bir konfigürasyon sunacak.

8GB Raspberry Pi 4 özellikleri ve fiyatı

Raspberry Pi 4 geliştirici kartı ilk olarak 1GB ve 2GB RAM seçenekleri ile piyasaya çıkmış sonrasında 4GB RAM seçeneği de gelmişti. Bu hafta ise 8GB RAM ile belki de en güçlü RaspBerry Pi kartı haline geldi.

4 adet Cortex-A72 çekirdeği olan BCM2711 yonga seti aslında 16GB LPDDR4 SDRAM adresleme yeteneğine sahip ancak uyumlu paketi bulamadığı için Raspberry Pi Vakfı bekleme modundaydı. Micron bu yıl başlarında uyumlu 8GB LPDDR4 SDRAM üretimine başlayınca sıkıntı da kalkmış oldu.

Vakıf ayrıca belleği tam anlamıyla kullanmak isteyen kullanıcılar için işletim sistemini de 64-bite terfi ettirdi. Bu değişimin ardından sistemin adı Raspberry Pi OS olarak yeniden belirlendi. 8GB LPDDR4 RAM belleğe sahip Raspberry Pi 4 modeli 75$ fiyat etiketine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim