Anlık Bildirim

Android için gerçek tehdit: HarmonyOS, 470 milyon cihaza yüklendi

Yayınlanan son verilere göre HarmonyOS yüklenen cihaz sayısı 470 milyona yükseldi. Google'ın göz bebeği Android işletim sistemi için tehlike çanları çalıyor mu? 

Android için gerçek tehdit: HarmonyOS, 470 milyon cihaza yüklendi Tam Boyutta Gör

Şanghay Menkul Kıymetler Borsası'na göre, HarmonyOS işletim sisteminin çeşitli sürümlerini çalıştıran cihaz sayısı şimdiden 470 milyon birimi aştı.

Üç yıllık tam ölçekli çalışmanın ardından HarmonyOS işletim sistemi daha kararlı hale geldi ve ekosistem önemli ölçüde büyüdü. Şu anda en az 8 şirket, açık kaynak HarmonyOS'a dayalı 14 endüstri dağıtımı yayınladı.

HarmonyOS yayılmaya son hız devam ediyor

Başlangıçta Huawei'nin amacının Android'e bir alternatif yaratmak olduğuna inanılıyordu, ancak sonunda HarmonyOS'un çok daha büyük emelleri olduğu ortaya çıktı. İşletim sistemi sadece cep telefonlarına değil, aynı zamanda çok çeşitli cihazlara yönelik olarak geliştiriliyor.

Android için gerçek tehdit: HarmonyOS, 470 milyon cihaza yüklendi Tam Boyutta Gör

Huawei, HarmonyOS 1.0'ı duyurduktan sonra, şirketin tüketici işi başkanı Yu Chengdong, işletim sisteminin başlangıçta IoT cihazları için geliştirildiğini, ancak ABD yaptırımları nedeniyle Huawei'nin işletim sistemini akıllı telefonlar için de kullanmaya karar verdiğini söylemişti. İşletim sisteminin ikinci sürümünün piyasaya sürülmesiyle, cihazların listesi önemli ölçüde genişletildi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan üçüncü sürümle birlikte de işletim sisteminin işlevselliği daha da ileri boyutlara taşınmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15432 kez okundu.
48 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Mobil Teknolojiler Telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim