McAfee'nin kurucusu John McAfee ve kripto para birimi yönetici danışmanı Jimmy Gale Watson Jr., Amerika Birleşik Devletleri'nde dolandırıcılık ve kara para aklamakla suçlanıyor. Haber, ABD Adalet Bakanlığı'nın web sitesinde yayınlanan bir belge aracılığı ile basına sızdı.
Suçlamaya göre, davalılar dolandırıcılık yoluyla yatırımcılardan 13 milyon dolardan fazla para aldı. McAfee, Watson ve suç ortakları altcoin satın aldı ve ardından resmi bir Twitter hesabı aracılığıyla yatırımcıları bu kripto para birimini satın almanın faydaları hakkında bilgilendirdiler. Daha sonra, fiyat artışı anında altcoinleri sattılar ve bu da onlara 2 milyon dolardan fazla para kazandırdı.
Vergi kaçakçılığından da yargılanıyor
Öte yandan da John McAfee ve ortakları, kripto para girişimlerinin gizli reklamını yaptılar ve yatırımcıları da bu konuda bilgilendirmediler. Bu olay sonrasında da McAfee ve ortaklarının 11 milyon dolardan fazla kazandığı tahmin ediliyor. ABD Adalet Bakanlığı, Watson'ın Teksas'ta gözaltına alındığını açıkladı.
Bir diğer rapora göre de 3 Ekim 2020 tarihinde, 75 yaşındaki McAfee, 2014 ile 2018 döneminde ABD'de vergi kaçakçılığı suçundan Barcelona havaalanında gözaltına alındı ve iade edilmeyi bekliyor.
McAfee, koruma sistemlerinin geliştirilmesi ve kötü amaçlı ve istenmeyen yazılımların analizi konusunda uzmanlaşmış bir Amerikan şirketidir. Şirketin genel merkezi California, Santa Clara'dadır. 28 Şubat 2011'de McAfee, Intel'in bir yan kuruluşu oldu.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya Yüzde 93’ü maden sahası olan il “TEMA Vakfı'nın 2019 yılından bu yana sürdürdüğü ruhsat haritası çalışmaları kapsamında, 29 ilde altın, gümüş, kömür ve bakır gibi IV. Grup maden ruhsatlarının yoğunluğu incelendi. 29 ilin yüzölçümünün ortalama %67'sinin bu madenlere ruhsatlandırılmış durumda. Gümüşhane'nin %93'ü, Kütahya'nın ise %92'si IV. Grup madencilik ruhsatlarıyla kaplanmış. Yaptığımız çalışmada sadece IV. Grup maden faaliyetlerine baktık. Bu oranlara kum, mermer, taş ocakları dahil değil.” https://gazeteoksijen.com/turkiye/1985den-beri-30-kez-degistirildi-en-tehlikeli-maden-kanunu-teklifi-tbmmde-gorusulecek-244899 Maden çıkartacağız diye, özellikle kömür, Memleketin 4 1 tarafı yıllardır talan edilmekte. İnsanlar üretimden ve yaşam alanlarından koparılmakta. Güncel durum: https://www.gazetepencere.com/gundem/ankarada-zeytinleri-icin-nobet-tutan-koyluler-aclik-grevi-karari-aldi-665635h
anasını satayım dünyadaki bütün rezervler bizim toprakları es geçmiş ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya