Anlık Bildirim

Apple: Sadece daha iyisi olacaksa kendi bileşenimizi üretiriz

Apple patronu Tim Cook sorulan bir soru üzerine piyasadaki sadece mevcut ürünlerin daha iyisi olacaksa yeni bir teknoloji üretmeyi gündemlerine aldıklarını dile getirdi.

Apple M1 başarısı Tam Boyutta Gör

Gelir anlamında akıllı telefon pazarının açık ara lideri durumundaki Apple’ın Steve Jobs döneminden kalma mükemmeliyetçilik anlayışına sahip olduğu biliniyor. Firma ne kadar yaygın olursa olsun bir teknoloji istediği olgunluğa gelmediği takdirde kullanmıyor. 

Daha iyisi olması gerekiyor

Yine rekor kıran bir çeyrek dönemin ardından yatırımcılara hitap eden Tim Cook, kendi teknolojisini üretirken stratejik olarak firmaya katkısı olup olmayacağını nasıl belirledikleri sorusuna yanıt verdi. 

Apple M1 yonga setini örnek veren ünlü isim eğer piyasada mevcut ürünler istedikleri olgunlukta ise tedarik etmeye devam ettiklerini belirtti. Kendi teknolojisini geliştirmenin en önemli şartı ise daha iyisini ortaya koyabilmek. 

Son dönemde yenilik getirmediği için oldukça eleştirilse de Apple yine herkesi kendisine hayran bırakmayı başarıyor. İlk iPhone modelinin pratik dokunmatik tecrübesi ve uygulama desteği, modern tablet konsepti iPad, hafifliğiyle bir devri başlatan MacBook Air yabana atılacak projeler değil. 

Apple M1 ise işlemci dünyasında kökten bir devrimin fitilini ateşledi. Intel ve AMD’nin x86 tabanlı mimarilerine pek de ihtiyaç olmadığını gösteren Apple ile birlikte Microsoft ve Google gibi devler de ARM tabanlı dizüstü işlemcisi yarışına girdi. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim